Нова Броудкастинг груп има 6 номинации в 3 различни категории

На 4 юни 2018 г., понеделник, стартира първи етап на потребителската класация "Любимите марки". Инициативата се реализира за десета поредна година и дава възможност на потребителите да определят марките, които обичат. В класацията "Любимите марки" са основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии.

АБВ Поща и Vesti.bg са номинирани за любими "Уеб медии и сайтове", каналите NOVA, KINO NOVA, DIEMA FAMILY се състезават за награда в категорията "Телевизия", а NOVA NEWS за "Радио".  

Подбрани са близо 40 категории, в които всеки участник има възможност да определи коя е неговата любима марка. Първият етап стартира в понеделник, 4 юни и ще продължи до 14 юни. В рамките на 11 дни потребителите избират (номинират) предпочитаната от тях марка за всяка от подбраните категории. В следващия кръг продължават онези 6 марки в категория, събрали най-много потребителски гласове.

Вторият етап ще се проведе от 18 юни до 24 юни, като в този период потребителите могат да посочат до 3 от 6-те продължили марки в различните категории. Целта на този етап е да покаже кои 3 марки в отрасъл ще продължат в трети последен кръг на класацията.

Трети етап стартира на 27 юни и ще продължи до 5 юли включително. На този етап потребителите ще определят марка №1 във всяка категория, както и подгласничките, които ще бъдат на второ и трето място. Официалният коктейл по връчването на сертификатите ще се проведе на 12 юли.

По повод 10 години класация "Любимите марки" организаторите подготвят книга "Мисия: Любима Марка". В нея ще бъдат събрани историите на успеха на онези марки, които печелят любовта и сърцата на потребителите, историите на успешните брандове.

Класацията се провежда в три етапа. Гласуването се извършва он-лайн на адрес: www.mylovemarks.eu след предварителна регистрация.