Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ отвеждат зрителите на снимачната площадка на култовия сериал  “Игра на тронове”  тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. Мароко е популярна дестинация във филмовите среди, тъй като в Уарзазаат се намират големите марокански студия, посрещащи много чужди кино компании.Филми като “Лорънс Арабски”, “Последното изкушение на Христос”, “Мумията”, “Гладиатор”, “Легионер” и много други са снимани именно тук.

Снимки от Уарзазаат може да разгледате ТУК

“Без багаж“ посещават мястото, което избират за снимки продуцентите на телевизионният сериал “Игра на тронове“. Край Уарзазаат се намира малък, укрепен берберски град Аид Бен Хадоу – целият изваян от глина. Аид Бе Хадоу има централна роля в превърналия се в хит сериал. Ролята  му е на градчето Юнкай – Жълтия град.

Юнкай е място, където търговията с роби процъфтява. И макар този факт да е останал далеч в миналото, някога и в реалността Аид Бен Хадоу е бил място за търговия с хора.

Денерис Таргериан, нейните рицари, заедно с армията ú от Недосегаемите достига до Жълтия град. Макар да е посъветвана, че Юнкай няма стратегическа стойност, Денерис заявява, че ще завземе града, за да освободи скритите зад стените му 200 000 роби.

Продуцентите, работили тук, споделят, че цените са привлекателни, а хората - приятелски настроени и много ефективни. Но най-притегателни са разнообразните пейзажи, които се вписват сред драматично осветените скали.

Потопете се в тайния свят на “Игра на тронове“ в новия епизод на туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване “Без багаж” можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.