Режисьорът разказа за новия си игрален проект в рубриката на БГ Радио "Петък отива на БГ кино"

“Новият ми филм проследява три двойки полицаи през една нощ в София. Различни случаи и различни епизоди. Някои смешни, а други драматични и тъжни. Общо взето като живота. Опитваме се драматургично да бъде различен от “Посоки”, който беше по-скоро пъзел от скечове. Тук следим трите двойки цяла нощ. Има много повече навлизане в техните характери с развитие, кулминация и развръзка. По-различен е и начинът на снимане”, разказа Стефан Командарев в рубриката на БГ Радио "Петък отива на БГ кино". В момента текат снимките на новата му лента, които ще продължат до март. Проектът започва под работното заглавие “Патрулки”, но в процеса на работа изниква ново име на филма – “В кръг”. Във филма участват Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас, Васил Василев – Зуека, Асен Блатечки, Иван Бърнев и Стоян Дойчев, а специална роля има и Павел Попандов.

Новият филм на Стефан Командарев е купен “на зелено“

“Действието се развива в бъдещето, на 9 срещу 10 ноември 2019 година. Емблематична дата свързана с падането на Берлинската стена. Не говорим за това, но то витае във въздуха”, разкрива Командарев.

“Всеки един от шестимата актьори в главните роли, за да се подготви, прекара много време, говорейки и срещайки се с истински полицаи. Дни наред ходеха да ги видят нощно време, когато са им дежурствата”, сподели режисьорът.

“Взехме по закон всички разрешения, но хората, които ни помогнаха изключително много за този филм на ниво сценарий и търсене на истински истории са хората от синдикалната организация на служителите в МВР. Те станаха страхотни партньори на този проект. Те не ни спестиха нищо. Във филма имаме и отрицателни герои полицаи, не сме правили рекламен филм за МВР. Нещата в лентата са истински. Това е реален и човешки филм, защото те, освен че носят униформи, са и човешки същества с техните проблеми”, споделя Командарев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.