За първи път българска медия е част от официалната делегация на Ватикана

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

В неделя удълженото издание на предаването „Събуди се“ ще продължи до 13.30 ч., с водещ в студиото Мира Иванова и изнесени водещи Ани Салич и Христо Калоферов, които ще проследят пътя на папата в София. В неделя следобед телевизията е подготвила извънредно студио с водещ Надежда Узунова. Литургията, която папата ще отслужи на открито в центъра на София, ще бъде предавана на живо от 16.00 до 19.00 ч. по NOVA.

В понеделник денят в ефира на NOVA е посветен на двете ключови събития на празника – военния парад в центъра на София и втория ден от посещението на папата. Извънредно издание на „Здравей, България“ с водещи в студиото Аделина Радева и Виктор Николаев ще продължи от 6.20 до 13.00 ч., а изнесени водещи ще бъдат Николай Дойнов от парада по случай Деня на храбростта и Надежда Узунова от град Раковски. Специалното участие на духов оркестър, който ще свири военна духова музика на живо в ефира на „Здравей, България“, ще допълни празничната картина на 6 май.

Извънредно студио с водещи Даниела Тренчева и Христо Калоферов ще покаже на живо Молитвата за мир - финалното събитие от посещението на Франциск в България. В допълнение Новините на NOVA ще проследят и визитата на папата в Македония.

„Да видиш папата по NOVA“ или повече от 15 часа на живо очакват зрителите в ефира. Проследете специалната празнична програма и извънредните предавания на NOVA, посветени на визитата на папата.

Новините на NOVA: „Довери се на опита”