Интересните моменти от ден 15 на онлайн изданието на фестивала

След като провеждането на София Филм Фест e отложено поради извънредната ситуация, организаторите намират креативен начин да развълнуват киноманите с онлайн дневник. Част от изненадите, които той предлага, са представяне на различни филми, спомени за случки от фестивала на същия ден преди години и поздрав от приятел на СФФ.

В петнадесетото издание на ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест ви представяме  два български игрални филма от последната година – „Котка в стената“ на Мина Милева и Весела Казакова и „Завръщане“ на Ники Илиев – един от 8-те български независими филма в програмата на фестивала, създаден без държавна подкрепа, и превърнал се в бокс-офис хит на изминалата година. В програмата на днешния ден още е премиерата на документалния филм на Любомир Халачев „История за хора, птици и други чудеса“ за гениалния български писател Йордан Радичков.

Ще бъдат представени още „За безкрайността“ на Рой Андершон, „Династията Пиер Карден“ на П. Дейвид Ебърсол и Тод Хюс, „Примамливото отвъдно“ на Атом Егоян, „Езерото на дивата гъска“ на Дяо Инан, „Атлантида“ на Валентин Васянович.

Късометражният филм на деня е „Живот със София“ на Светла Цоцоркова, носител на „Наградата Джеймисън“ от 2004 г. и селектиран за участие в „Седмица на критиката“ в Кан.

На този ден със снимков материал ще бъде припомнено представянето на филмите „Проектът Флорида" на Шон Бейкър, „Прасето" на Драго Шолев, „Татко снима мръсни филми" на Йордан Тодоров, „Жалейка" на Елица Петкова.

Ще бъде представена и втора част от специалния мастер клас в „Дома на киното“ с култовия независим американски режисьор Ейбъл Ферара. 

Специалният музикален поздрав ще бъде песента на Щурците „Клетва“ от филма „Вчера“.

Още за музикалните и видео изненади в този ден можете да видите ТУК.