Актьорът разказа в „На кафе” как се влиза в ролята на лекар, който руши клишетата

Свежен Младенов се присъедини към каста на „Откраднат живот” в края на осми сезон „Кръвни връзки”, когато стана ясно, че д-р Петмезов живее с мъж. Той е на мнение, че много често хомосексуалистите се играят по един и същи начин. „Когато приех ролята, с екипа много си говорихме за това да не представяме д-р Наков като клишето за хомосексуалната ориентация. Той е нормален човек, който има своите проблеми и грижи”, казва актьорът.

Зорница, Марио и поредната борба за любовта им в "Откраднат живот: Системата"

Младенов се е впуснал в тази роля без очаквания. Още в първите си снимачни дни той е забелязал, че екипът на сериала се състои от професионалисти, които не слагат бариери в общуването си в новите актьори.

“Ролята ми в „Откраднат живот” е интересна и предизвикателство за мен. Харесва ми, когато в персонажа има вътрешен конфликт. Очевидно моят образ има много тайни и търси баланса”, споделя той.

Разрив в отношенията и страх от бъдещето в „Откраднат живот: Системата“

Двамата с колегата му Евгени Будинов са завършили заедно НАТФИЗ. „Откраднат живот” ги събира за първи път след това, и то като двойка на малкия екран.

В ситуацията на пандемия екранният д-р Наков споделя, че актьорската работа му липсва. Той поддържа форма с онлайн репетиции и няма търпение да се завърне на сцена.

Какви интересни истории за семейството и детството си разказа той – гледайте във видеото от „На кафе”.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на „Откраднат живот“ във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY.