Той получи признанието в категория „ТВ Водещ“

За трета поредна година фондацията, създадена в памет на именития български журналист Димитър Цонев, връчва награди в две категории – ТВ водещ и ТВ репортер. Тази година анонимното гласуване на управителния съвет на фондацията определи призът в категория „ТВ водещ“ да отиде в ръцете на емблематичното лице на Новините на NOVA – Николай Дойнов.

Журналистът беше отличен в категория „ТВ водещ“ за извънредното студио „COVID-19: Заедно срещу пандемията“, включващо разказ за болестта от първо лице, живи включвания от най-горещите точки в страната и отговори на въпроси зададени от зрителите на NOVA към председателя на Националния оперативен щаб, министрите на вътрешните работи, икономиката, труда и социалната политика, главния секретар на МВР и главния държавен санитарен инспектор.

Николай Дойнов е един от "Достойните българи"

„Тази награда не е само за мен. Телевизионната журналистика се прави на последно място от водещи. Новините се правят от репортери и оператори, от продуценти и монтажисти и още много хора, които не ги дават по телевизията, но те са толкова важни, колкото и тези, които слагат точката на изречението. Тази награда е за всички онези, които работят с мен всеки ден. Те го заслужават!“, каза водещият минути, след като получи приза.

БРУТАЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БОЛНИ В ПЛОВДИВ: Служители бият и обиждат възрастни хора (ВИДЕО)

Грамота за участие в конкурса получи и репортерът Вероника Димитрова за разследването ѝ за центъра за настаняване от семеен тип на хора с деменция в Пловдив.

Репортерът на Vesti.bg Силвия Прибиловска спечели трета награда за студенти в конкурса на фондацията, създадена в памет на именития български журналист Димитър Цонев. 

Приложение за оказване на първа помощ- iHELP е историята, която Силвия Прибиловска иска да разкаже. „Избрах тази тема, тъй като внезапното спиране на сърцето е една от водещите причини за смърт в Европа – около 20% от всички смъртни случаи. Това сочат данни на Европейски съвет по Ресусцитация. ", разяснява Силвия.

„Човек, който претърпява внезапно спиране на сърдечната дейност - губи пулс и дишане; след третата минута започват да умират мозъчните му клетки, а между седмата и осмата вече е починал. Поради тази причина, за да се спаси един човешки живот е нужно незабавно оказване на първа помощ. Именно заради това нова инициатива на iHELP Bulgaria цели безплатно да обучи 5000 ученици от 17 софийски училища как да се справят в подобна ситуация.
Специално училище за ученици с увреден слух „Проф. Д-р Д.Денев” също се включват в обучението и във видеото споделят своите впечатления”, допълва още тя.

Видеото, с което Силвия Прибиловска спечели третото място на конкурса е в кратък вариант, разработен от нея. Пълната версия е създадена специално за Vesti.bg и канала Trending News с помощта на фоторепортера на Нетинфо Георги Димитров-Бруно.

Снимки от събитието вижте ТУК