На сцената на Античния театър на 4 юли се очаква да излязат големите звезди на българската музика

В Пловдив вече текат приготовления за големите награди на българската поп и рок музика. За втора поредна година Европейската столица на културата ще бъде домакин на церемонията по връчването на годишните награди на БГ Радио. На сцената на Античния театър тази година се очаква да излязат големите звезди на българската музика.

Броени часове остават до най-очакваното музикално събитие, а именно наградите на БГ Радио. Церемонията тази година ще се проведе на най-голямата сцена на открито – тази на Античния театър в Пловдив. Повече подробности и любопитни детайли от мястото на събитието разказва директорът на общинския институт „Старинен Пловдив“ - Богомил Грозев.

Музикален тур в Стария град подгрява Наградите на БГ радио

„На сцената в момента се изграждат специални светлинни и звукови колони, монтират се големи LED екрани. Ще бъде наистина атрактивно и впечатляващо шоу, но разбира се, гвоздеят на програмата ще бъдат звездите. Зад Античния театър е т.нар. VIP зона, където са изградени шатрите и където ще бъде опънат червения килим, по които ще преминават звездите. В близост ще бъде разположена стената, на която ще се снимат и ще дават интервюта. Девет са категориите, в които ще се състезават любимите български изпълнители, а церемонията ще бъде много пищна и атрактивна“, каза той.

Милица Гладнишка: За мен е чест да бъда водеща на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2020

Музикален тур в Стария град

„Това е нов проект, а идеята е да подадем ръка на младите изпълнители. Музикалният тур се реализира абсолютно безвъзмездно и с вход свободен за всички. Музикантите ще пеят в къщите-музеи в Стария град, които се стопанисват от Общинския институт, който аз управлявам. В тях ще има уникални изпълнения на пиано, тромпети, цигулки и още много музикални инструменти. Хората ще имат възможността да се срещнат и със звездите, които ще се разхождат в Стария град“, разказа директорът.

Важна информация за публиката на церемонията

„Капацитетът, с който към момента Античния театър работи, е 50%, тоест на церемонията ще присъстват около 1350 души. Входовете са обособени и снабдени с дезинфектанти, а служителите, които ще посрещат хората, ще бъдат с маски и ще се спазват всички правила за дистанция и дезинфекция. Моля хората да се съобразят със ситуацията, преминаването ще става с една идея по-бавно, но дистанцията от метър и половина трябва да бъде спазвана“, призова Богомил Грозев.

Шоуто ще се състои утре вечер, а NOVA ще излъчи церемонията по връчването на Годишните музикални награди на БГ Радио на 5 юли от 22:20 ч.