NOVA ще излъчи церемонията тази вечер от 22.20 ч.

В събота вечер в Града под тепетата се проведе най-голямото музикално събитие у нас – връчването на Наградите на БГ Радио. Епицентър беше откритата сцена на Античния театър, а за първи път водеща на церемонията беше магнетичната Милица Гладнишка.

Илиян Велков проследи церемонията и показа най-интересното от мястото на събитието.

Годишни музикални награди на БГ Радио 2020 (ГАЛЕРИЯ)

Публиката в Античния театър в Пловдив видя първа премиерите на най-новите 12 песни за годината, а статуетки бяха раздадени в цели 9 различни категории. Годишните музикални награди на БГ Радио са единствените музикални награди за българска поп и рок музика, които се избират изцяло от слушателите на БГ Радио.

Днес на бляскава церемония ще бъдат раздадени Годишните музикални награди на БГ Радио

„За нас музикантите това е особено важно събитие. Особено тази година, когато имаме нужда от подкрепата на публиката“, споделя Поли Генова. „Посланието към феновете на българската музика е да я слушат още повече и да се забавляват“, допълва DARA. „Вярвам все повече, че мечтите ми за българската музика ще се сбъднат“, категорична бе Саня Армутлиева.

 

Старт на шоуто дадоха момичетата от група 4 MAGIC с най-новото си парче. Големият победител на тазгодишната церемония е Ицо Хазарта, който грабна статуетката в цели 3 категории –  БГ Текст, БГ Изпълнител и БГ Албум.

Лицата на NOVA връчиха част от статуетките на церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио. Сред тях бяха и чаровните водещи на спортните новини Гергана Гунчева и Валерия Видева, които връчиха наградата в категория БГ Дебют. 

Водещите на сутрешния блок „Здравей, България“ Виктор Николаев и Лора Инджова отличиха победителите в категория БГ Албум. „За нас е чест и гордост, че имаме възможност да сме част от тази церемония.“

Изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Ива Стоянова връчи наградата в категория БГ Дует. „За поредна година сме заедно тук, за да подкрепим българската музика така, както подкрепяме българските филми и българския спорт. Това е NOVA и винаги сме заедно, защото така сме №1!“, категорична бе тя.

Като специални гости в церемонията участие взеха още Богомил Грозев, кмета на Пловдив Здравко Димитров, световният шампион Йордан Йовчев, Екатерина Генова, Михаела Филева и миналогодишните носители на приза БГ Вдъхновение - Братя Аргирови.

Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО се избират изцяло чрез гласуване на слушателите, като тази година гласувалите са 32 386.  

Ето и победители във всички категории:

БГ Дебют 2020 - ALMA
БГ Дует/ Вокална група 2020 - СкандаУ
БГ Видеоклип 2020- “Нависоко” - Миро и Койна Русева - Реж. Васил Стефанов и Стефка Николова
БГ Албум 2020 - “Неправилен рап” - Ицо Хазарта
БГ Текст 2020 - “Имам човек” - Ицо Хазарта и Homelesz , текст: Ицо Хазарта и Homelesz
БГ Група 2020- Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
БГ Изпълнителка 2020 – Михаела Филева
БГ Изпълнител 2020 – Ицо Хазарта
БГ Песен 2020 - “Не бих могъл” - Pavell & Venci Venc’ и Любо Киров
БГ Вдъхновение 2020 – дует "Ритон"

Единствената награда, която се определя от eкипа на БГ РАДИО е наградата БГ Вдъхновение на името на „Ана Мария Тонкова“ - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година тя бе връчена на дует "Ритон".

ALMA, носител на наградата за БГ Дебют, сподели своите емоции от събитието. „Шокирана съм, защото само преди година съм се опитвала да свиря на китара в стаята си, а днес получавам наградата за БГ Дебют. Посланието ми към младите изпълнители е да вярват в себе си!“

Годишни музикални награди на БГ Радио – броени часове преди церемонията

„Ние също сме дебютанти в известен смисъл, защото това е първата ни победа в цялата история на конкурса на БГ Радио. Беше крайно време. Посланието ни към почитателите на българската музика е да я слушат със сърцата и умовете си“, категорични бяха победителите в категория БГ Група Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

В категорията за най-добра БГ Песен отличието залужено бе присъдено на Павел, Венци Венц и Любо Киров. „За съжаление, Любо пострада по време на репетиция, но му изпратихме видео от церемонията. При други обстоятелства никога не би пропуснал събитието!", споделят те.

Какви са бъдещите творчески планове на големите победители, гледайте във видеото на „Събуди се“.

Не пропускайте ексклузивното излъчване на Годишните музикални награди на БГ Радио тази вечер от 22.20 ч. по NOVA.