Как се променя реалността на човечеството – вижте тази неделя след централната емисия новини

Съвременният свят преживява безпрецедентен период в своята история. Месеци наред човечеството е в изолация, заради пандемията от COVID-19. Изпразниха се стадиони, опустяха площади и улици. Някои от най-известните туристически забележителности осъмнаха празни в сюрреалистични пейзажи.

Природата поне за кратко си върна част от териториите, окупирани от човека. Въздухът на планетата се прочисти до рекордно ниски нива. Диви животни излязоха свободно по улиците, необезпокоявани от човешкото присъствие. В „Темата на NOVA“ тази неделя авторът Николай Василковски се отправя на пътешествие из почти девствените диви хълмове на Източните Родопи, където липсата на туристи накара популациите на редица животни да се покажат „на открито“.

„Темата на NOVA”: Огън в белите дробове на планетата (ВИДЕО)

Заедно със специалисти от Съюза на ловците и риболовците в България, зрителите ще се докоснат до елените лопатари и до заселените наскоро в района зубри. Ще могат да разгледат дигитализирането на много бизнеси, последвало от пандемията и затварянето на света. Ще чуят и разговорите на радиолюбителите в началото на тази година, когато популярността на това интересно хоби също отбеляза неимоверен ръст заради наложената изолация. В хаоса на ограничителните мерки светът се учи да живее по нови правила. Каква ще е следващата ни крачка и дали тя ще е в правилната посока?

Не пропускайте да разберете в „Празна планета“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 2 август, веднага след централната емисия новини.