Водещата представи прогнозата за времето в компанията на енергичният и любвеобилен Рики, спасен от фондация „Animal Rescue“

Лицата на Прогнозата за времето на NOVA се превърнаха в посланици на доброто като стартираха инициативата „Време за надежда“, чрез която търсят бъдещо семейство на изоставени четириноги приятели. Идеята за инициативата се заражда преди две години и благодарение на партньорството с организацията „Animal Rescue“, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“, тя вече е факт.

Знаете ли, че черните животни се осиновяват най-рядко?

Ако имаме две кутрета от едно кучило, с еднаква история, със сходни характери, еднакви размери, но едното е черно, а другото не е, вероятността черното да остане в приюта месеци или години по-дълго, отколкото нечерното си братче или сестриче, е много по-голяма.
Да вземем например Рики. С дребния си размер и игрив характер, дружелюбният и млад Рики отдавна щеше да е у дома, ако не беше цвета на козината. Черните кучета сякаш остават невидими за хората. Те са незабележимия фон на светлите и шарените си събратя.


А всъщност, какво значение има цветът, ако сърцето е златно...

Рики е на около 4 години и посреща всеки нов ден с възторг. Радостта му от живота е заразителна - Рики успява да разиграе дори най-киселите си съквартиранти. Той е с идеален размер за гушкане, но пък е достатъчно енергичен, за да е подходящ и за хора, които обичат дългите разходки.


И изобщо... Рики се надява, че все някъде има хора, които намират черното за красиво. Които могат да превъзмогнат стереотипите на обществото ни, за да заслужат вярното сърце на Рики...
Ако смятате, че Рики може би е Вашият бъдещ най-добър приятел, пишете ни - осиновителката ни процедура започва онлайн.

Ако желаете този мъник да стане част от вашето семейство може да пишете на пощата на организацията: office@arsofia.com. Също така може да посетите фейсбук страницата „Animal Rescue Sofia“ или уебсайта: www.arsofia.com/bg или да посетите приюта намиращ се съвсем близо до София на адрес: ул. Хан Богров 20.