Оперната ни актриса получи наградата „Карлота Болонини"

Райна Кабаиванска с поредно признание в Рим. Оперната ни актриса получи наградата „Карлота Болонини" на тържествена церемония по случай 100 години от рождението на големия италиански режисьор Мауро Болонини.

Филмовият режисьор е заснел шедьоврите „Травиата“, „Веселата вдовица“ и „Адриана Лекуврьор“ с участието на Райна Кабаиванска. Режисирал е и историческата „Тоска“ Рим от 1991 година, в която оперната ни актриса е на сцената с Лучано Павароти.

Утре вечер (неделя) в Дома на киното в сърцето на Вила Боргезе ще се състои и официалната премиера на документалния филм La Scuola Kabaivanska (Школата Кабаиванска), който българската публика успя да види ексклузивно по NOVA NEWS. Филмът, посветен на 20-ата годишнина на майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет, е разказ е от първо лице, от името на великата оперна дива.

Новините на NOVA и Нов български университет са стратегически партньори в популяризирането на XXII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.