„Нямам никакво съмнение, че филмът е най-достойният за тази година“, категоричен е Александър Сано

Новото българско предложение за 95-ите награди "Оскар" за чуждестранен пълнометражен филм е "В сърцето на машината" на режисьора Мартин Макариев. До избора на ново предложение се стигна, след като филма "Майка" бе отхвърлен от Американската академия заради повече от 50% диалог на английски. 

„Новината разбрах в Троян, където имам работен ангажимент. Тук се провежда и много хубав фестивал. Зарадвах се, но съм със смесени чувства, тъй като трябва да отидем на церемонията след като са дисквалифицирали друг филм. Въпреки това новината ми върна радостта от факта, че публиката успя да види този филм. Не бих искал публичното пространство да се превръща в бойно поле. Ще перифразирам думите на Зуека, който призова да се успокоим и обединим. Нямам никакво съмнение, че „В сърцето на машината“ е може би най-достойният филм за тази година“, коментира за „Събуди се“ Александър Сано, който изпълнява главна роля в продукцията.

„В изкуството никога не можеш да твърдиш нещо с категоричност, тъй като не говорим за математика. Изкуството е изключително субективно. То е въпрос на вкус, но за последните 30 години не съм разбрал за филм произведен в България, който да е хванал хората в сърцата като този филм. Реакциите на публиката са видими и силно положителни, а също така и международното признание след 20-ината награди, които филмът спечели на международни фестивали. Към него има интерес от голяма филмова компания и платформи, а чуждестранни критици го обявиха за шедьовър. Над 120 хиляди зрители вече са го гледали на кино и в платформите“, споделя пред Анна-Мария Конова талантливият актьор.

"В сърцето на машината" е подкрепен от NOVA като част от дългосрочната стратегия NOVA подкрепя българските филми. Предстои филмът да бъде излъчен по NOVA.