Новият проект ще стартира през пролетния телевизионен сезон в ефира на NOVA NEWS

Нова Броудкастинг Груп и Нов български университет продължават ползотворното си сътрудничество с поредна съвместна инициатива – конкурс за студентско телевизионно предаване. Водени от убеждението, че младите хора са най-ценният капитал на всяко общество, водещата медийна и технологична компания, в партньорство с НБУ, дава професионален шанс на студентите в университета. Отличеният телевизионен проект ще стартира през пролетния телевизионен сезон на информационния канал NOVA NEWS.

ГАЛЕРИЯ: Нова Броудкастинг Груп и НБУ обявяват конкурс за студентско телевизионно предаване

Конкурсът бе обявен на специално събитие от главния изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова и изпълнителния директор на Нов български университет д-р Георги Текев. В него участие взеха и утвърдените телевизионни журналисти и водещи на NOVA Мира Иванова, Виктор Николаев и Николай Дойнов, които разказаха на студентите от НБУ за първите стъпки в кариерите си. За да спечелят състезанието, кандидатите ще трябва да предоставят завършени концепции за седмично телевизионно студентско предаване с продължителност от 23 минути. Поредицата няма жанрови ограничения, като всички студенти от НБУ могат да се включат в конкурса.

„Нова Броудкастинг Груп има 28-годишна история, която се отличава с бурно развитие и впечатляващ напредък – от малка регионална телевизия успява да се превърне в медиен и технологичен лидер. Това, което ни прави различни, са смелостта и стремежът ни към иновативност. Именно тези качества ще търсим в студентите на НБУ – надяваме се да уловите този шанс и да направите сериозна крачка по пътя на вашето професионално развитие, заедно с нас. Нужни са креативност, умение за екипна работа, защото в телевизията това е необходимо условие, както и смелост да реализирате проекта си“– заяви Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

„Ще дадем възможност на един от вас за подкаст в нашите канали, защото като мултимедийна платформа имаме и огромно дигитално присъствие в Нова Броудкастинг Груп. Надяваме се,  да се появи едно телевизионно и едно дигитално предаване“, допълва Стефана Здравкова.

„Да не губят любопитството си, защото според мен това е нещото, което прави един журналист, журналист и го задържа в тази професия за дълги години“, се обръща към младите студенти водещият Николай Дойнов.

„Много съм щастлив, че се осъществява тази среща, и за това, че сме събрали две нови институции - NOVA и Нов български университет. Винаги съм си казвал, че трябва нещо да направим с NOVA, защото сме нови институции в този смисъл, че постоянно нещо се променя и вървим напред. И ето, получихме тази покана от г-жа Здравкова, за което много благодаря. Надявам се това да бъде един хубав проект. Този Радио-телевизионен център, в който се намираме, беше проектиран по мое настояване, не просто да бъде един високотехнологичен център, в който студентите да учат и да се срещат със своите преподаватели, както си му е редът в един университет, но и най-вече това да бъде инкубатор за студентски проекти, именно с представители на бизнеса и медиите. Така че, за мен това е една осъществена мечта“, сподели д-р Георги Текев, изпълнителен директор на Нов български университет.

Срокът за подаване на концепции за телевизионно предаване на студентите от НБУ е от 1 до 10 декември. Селекцията на концепции за поредицата продължава до 20 декември, а срокът за изготвяне на пилотен епизод е до 10 февруари 2023 г. Кой ще бъде големият победител, чийто проект ще бъде реализиран, ще стане ясно на 20 февруари 2023 г.

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Нова Броудкастинг Груп се развива изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, дигитални платформи, уебсайтове и печатни медии. Политематичният телевизионен канал NOVA е новатор в програмирането и пионер в налагането на много международни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се превърна в запазена марка на компанията. „NOVA подкрепя българските филми“ е дългосрочна стратегия за развитие на качествени филмови продукции на всички платформи – телевизия, кино, интернет. Зад посланието “Довери се на опита” стоят утвърдени журналисти с мисията да информират обективно. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света. Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA XTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.

Информация за NOVA NEWS

NOVA NEWS е информационен телевизионен канал на Нова Броудкастинг груп с 24-часово информационно покритие. Той служи като отправна точка в моменти на актуални събития с извънредни включвания директно от най-горещите точки. Зрителите имат възможност да проследяват важните местни, национални, европейски и световни теми от деня с новини на всеки кръгъл час. В програмата на NOVA NEWS са включени още публицистични предавания, както и директните излъчвания на значими за обществото икономически, политически, социални и културни събития.

Информация за Нов български университет

Нов български университет е учреден на 18 септември 1991 година с решение на Великото народно събрание.  Мисията на НБУ като автономна либерална академична институция е да бъде ориентиран към своите студенти като изгражда предприемчиви, социално отговорни личности, подготвени за живот в условията на съвременна демократична България, обединена Европа и глобализиращия се свят. Целта на НБУ е да допринася за напредъка на университетското образование чрез достъпно интердисциплинарно и специализирано обучение, и научни изследвания по международни стандарти, както и да поставя в служба на обществото своя академичен потенциал и да реагира на социалните и икономическите промени като участва в тях със свои проекти.