Може да подкрепите платформата за безплатни курсове MedicalSpace.org на https://nova.bg/promyanata до 24 октомври

Малко остава до края на онлайн гласуването в ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за девети път в партньорство с фондация Reach for Change България.

Запознаваме ви с още един от петимата финалисти, който ще опита да подобри живота на младежите в България.

ПРОМЯНАТА учи децата на любов към математиката

Катерина Костадинова е парамедик в болница „Пирогов“. Започва там като доброволец по време на пандемията и остава на работа в интензивното отделение. Мартин Кръстев – завърнал се в България след като първо се дипломирал в САЩ, а после живял и в Испания. Двамата днес стоят в основата на платформата MedicalSpace.org.

„В рамката на ПРОМЯНАТА кандидатстваме с проект, който е за създаване на безплатни и достъпни онлайн курсове по биология и химия за кандидат-студенти“, разказва Катерина.

„Ние сме млад, шарен екип и растящ екип. Все повече и повече хора се включват да помагат – около 10-12 души сме в момента. Имаме аниматори, редактори, сценаристи“, допълва Мартин.

Идеята за платформата се оформя по време на COVID вълните, когато младите хора все по-често търсят учебни материали онлайн. Така освен кандидат-студентски уроци за бъдещи медици, в дигиталното пространство медицински сестри, парамедици и специалисти от редки специалности разказват за работата си. А млади учени и преподаватели споделят защо практикуват в България.

„Бихме се радвали да организираме общност, където кандидат-студентите биха могли да задават въпроси, а други студенти и преподаватели да им отговарят.“

ПРОМЯНАТА насърчава децата да спортуват и водят здравословен начин на живот

„Съдържанието на платформата се изработва от студенти по медицина и редактира от медици и учени, като всичко е абсолютно безплатно. Финансите, които едно семейство трябва да подготви кандидат-студентската кампания, не са постижими за всеки. Средната цена на един урок по един предмет е 40 лв. Всяко второ дете, което иска да учи медицина, ходи на уроци две години. Сумата надвишава 7 хиляди лева“, споделя Катерина.

„Има смисъл човек да гради бъдеще в България и се чувствам полезен да помагам на другите да правят същото“, категоричен е Мартин.

Всеки може да подкрепи своя фаворит до 24 октомври на www.nova.bg/promyanata.

Тримата финалисти с най-много гласове ще продължат в последния етап на конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, като ще се борят за голямата награда от 20 000 лв.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за девети път в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 200 000 деца и младежи от цялата страна, а Нова Броудкастинг Груп инвестира над 190 000 лв. в инициативата всяка година.