В оспорван мач за победата следващата седмица влизат Велислава Миланова, Христина Драганова, Петър Виденов, Виктор Врачев и Ивайло Цветков - Нойзи

Седмица, оспорвана като футболен финал, предстои в „Черешката на тортата“ по NOVA. Водещата на спортните новини на NOVA Велислава Миланова, медийният талисман на „Ботев“ (Пловдив) Христина Драганова, спортните журналисти на NOVA Петър Виденов и Виктор Врачев, културният и футболен антрополог Ивайло Цветков – Нойзи ще се състезават за първото място от понеделник до петък в 20:00 ч. Дали ще вкарат достатъчно въображение в кухнята, или ще ударят греда, ще проследи главният съдия на „Черешката на тортата“ – делегатът на добрия вкус шеф Иван Манчев.

Балканска кухня, приготвена с размах от Ангелин Балсамаджиев в „Черешката на тортата“

Познатата от ефира на спортния канал DIEMA SPORT и лице на ПФК „Ботев“ (Пловдив) – Христина Драганова, ще открие седмицата с италианска вечеря. Тя ще се впусне в надпреварата със смело меню, гарнирано с дръзки експерименти, но ще бъде ли късметът на нейна страна? Вдъхновена от живота си в Италия, Христина ще предложи две основни ястия със сосове Миланезе и Болонезе. На масата предстоят разговори за футбол, които няма да смутят дамите, както и дискусии за социалните мрежи, а един от участниците ще се окаже, че има голям потенциал да се превърне в TikTok звезда.  

Артистично жонглиране между Източна и Балканска кухня от Мартина Пенева в „Черешката на тортата“

Полезна и здравословна вечер предстои с Велислава Миланова във вторник. Спортът и дисциплината са от голямо значение за водещата на спортната емисия новини на NOVA и тя няма да направи компромис с разбиранията си и в кулинарно отношение. Велислава ще предложи витаминозна салата, леко основно с фокус върху рибата и ефирен десерт. В кухнята пък ще посрещне чирак, с когото ще обсъдят типичните дрязги на тема готвене в семейството. Какви щекотливи въпроси ще бъдат зададени по време на вечерята и ще успеят ли гостите да си тръгнат сити от дома на Велислава?

Заявка за най-вкусен тиквеник от Лора Добрева в „Черешката на тортата“

Футболният коментатор и спортен журналист Петър Виденов влиза в играта с ясна концепция в сряда. Той ще посрещне компанията в спортен бар с меню, отговарящо максимално на атмосферата. Петър, с помощта на опитно подкрепление в кухнята, ще предложи пилешки крилца, азиатски хлебчета Бао Бън и бургер, а за десерт – домашно приготвени казанлъшки понички. За гостите предстои много ядене, а страхотната изненада с интересен футболен куиз истински ще ги впечатли. Ще успее ли Петър да промени здравословните навици на Велислава, която обикновено не консумира подобна храна?

Мус от сьомга и десерт със зеленчуци от Йордан Кисимов в „Черешката на тортата“

Веднага след това на кулинарния терен излиза Виктор Врачев. Спортният журналист, коментатор и водещ ще влезе в ново амплоа, като осигури уютно преживяване в дома на родителите си. Ястията ще бъдат съобразени с неговите кулинарни способности и руски корени. За първи път Виктор ще прекара толкова време в кухнята, приготвяйки цели три салати и джолан в гювеч. Коя е оригиналната руска салата, какви рисковани въпроси ще станат тема на разговор и какви телевизионни истории ще споделят участниците, ще стане ясно в четвъртък.

Балансирано меню със скариди и райски ябълки с Албена Танева в „Черешката на тортата“

В петъчния ден Ивайло Цветков – Нойзи ще превърне кулинарията в хипотеза, а самоиронията в константа. Журналистът и футболен анализатор знае възможностите си и по тази причина е подготвил стегнато и семпло меню с ключова дума минимализъм, за която ще получи помощ от приятел. По време на готвенето Нойзи предстои да научи много нови неща и да разбере как звучи музиката на кухнята. Вечерта ще продължи в негов стил с храна за душата и интересни подаръци за всеки от гостите. Ще успее ли да впечатли себе си и останалите, въпреки липсата на кулинарни умения?

Как ще се представи компанията в новата седмица на кулинарното риалити и кои ще бъдат помощниците им по време на готвенето? Кой ще грабне победата и ще спечели одобрението на шеф Манчев? Не пропускайте да разберете в новите епизоди на „Черешката на тортата“ от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.