Гледайте новия епизод на "Черешката на тортата" от 20.00 ч. по NOVA

В четвъртък домакин в „Черешката на тортата“ е Димитър Добрев, собственик на верига ресторанти за бургери. Домакинът, известен като един от царете на уличната храна, притежава една от най-големите и богати колекции от снимки с главни готвачи в света. Ще сподели ли повече за екстремните си хобита Димитър и ще разкаже ли за първите си стъпки в света на крафт бургерите?

Вулкани в чинии с Косьо Филипов в „Черешката на тортата“

На компанията ще им бъде поднесен истински кулинарен урок, с който ще се потопят в света на гурме кухнята. Чрез храната гостите ще попътуват из света, като основно ще опитат азиатската му част. Димитър ще твори изкуство и то с азиатска прецизност към детайла. В менюто, вдъхновено от пътуванията му, ще присъстват нетипични ястия като кристален хляб с карамелизирано масло, подгряващ мисо бульон от фагри и скариди, и оригинална зимна салата от 10 зеленчука, подправена с азиатски дресинг. Сред предястията ще присъстват севиче от фагри, и два вида дъмплинги - едните с еноки и челядинки, а вторите с кайма и скариди. Основното му ястие ще е див лаврак на пара, поднесен с лилав картоф и японска майонеза, а десертът ще е повече от традиционен - шоколадов мус с горски плодове.

Модерно меню по Тетевенски с Виолета Манчева в „Черешката на тортата“

Ще впечатли ли компанията с различни нетрадиционни визии и изтънчени вкусове домакинът? Ще оценят ли, обаче, гостите нетрадиционното му меню и каква българска изненада с ексцентрична нотка очаква компанията?

Как ще оценят виртуозното му изпълнение в кухнята, гледайте този четвъртък от 20.00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.