Гледайте новия епизод на "Черешката на тортата" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

В петък шампионката от втори сезон на Hell’s Kitchen Веселина Чилева, ще бъде домакин в „Черешката на тортата“ и ще посрещне останалите участници в дома си. Веси развива собствена кетъринг фирма, която излиза извън границите на страната ни. Тя се завръща специално за участието си в кулинарното предаване и за предизвикателството да готви заедно с колегите си от звездната компания. Ще се впусне ли в новото предизвикателство спазвайки правилата или ще избере алтернативен начин, по който да приготви вечерята волното момиче?

Сезонно европейско меню от Валентина Вълкова в „Черешката на тортата“

Менюто, с което ще посрещне звездната компания готвачи, е вдъхновено от Азия. Вечерта ще стартира с предястие от стриди: едната от тях ще е гарнирана във водка и японска мандарина, а другата в традиционната за седмицата сланина. Топлото предястие ще са дълбоко изпържени гьози, пълнени с праз, а салатата ще е карпачо от златно цвекло, грейпфрут и японска ряпа, с дресинг от мисо паста и райска ябълка. Изненадата на вечерта ще е основното ястие – дюнер от патешко месо, инспириран от Близкия изток. Десертът й ще е вкусен кръмбъл с круши, овкусен с индрише.

Истински кулинарен спектакъл с Реджеп Бадев в „Черешката на тортата“

Обича ли да пазарува Веселина и от къде ще се снабди с азиатските продукти? Какви екзотични подправки ще използва при приготвянето на храната? Какви изненади е подготвила Чилева за компанията и как ще оценят вечерята й? На кого ще връчи плакета шеф Манчев, не пропускайте да разберете в епизода на „Черешката на тортата“ тази вечер от 20:00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.