Часове преди старта на пети сезон на горещото кулинарно риалити продуцентът Витомир Саръиванов и су-шефовете Никола и Светлана споделиха какви изненади да очакват зрителите довечера

„Новият пролетен сезон за NOVA вече започна повече от успешно. С много добрите резултати на „Един за друг“, прекрасните резултати от „Като две капки вода“ от снощи. Ние няма накъде да ходим – трябва да забием третия пирон – със старта на третото голямо шоу за телевизията през този сезон и аз вярвам, че това ще се случи тази вечер от 20.00 ч.“, споделя Витомир Саръиванов.

Шеф Ангелов: В новия сезон на Hell’s Kitchen ще има три отбора и много неочаквани изненади

„Има много различни неща, които сме направили през новия сезон на Hell’s Kitchen. Като започнем с удължаването на епизодите, тяхната плътност и допълнителните елементи, които сме вложили. На първо място, на зрителите ще им бъде интересно да видят един отбор от звезди, които имат опит в кухнята. Това, което обединява този отбор е, че това не са случайно подбрани известни личности. А хора, които могат да се справят достатъчно добре в кухнята, имат известни кулинарни умения. Говорим за актьори, певци, инфлуенсъри, които все пак имат опит, преминавайки през други кулинарни формати. Хора, участвали в „Черешката на тортата“, в „Мастършеф“ и други предавания, които се занимават с кулинария. Те не са случайни и тяхната битка с другите два отбора ще бъде изключително интересна. Довечера зрителите ще видят кои са те. Направили сме представянето им така, че да им бъде любопитно и на тях и да се опитат да ги разпознаят. Не че е някаква сензация – Джейми Оливър не е дошъл да готви при нас. Но за да има заигравка, зрителите, заедно с останалите два отбора ще се опитат да разпознаят звездния отбор“, допълва продуцентът на риалити формата.

Светла и Никола са новите су-шефове на шеф Ангелов в Hell’s Kitchen

Война на поколенията в Кухнята на Ада

„Досега разделението в предаването винаги е било на мъжки и женски отбор. Този сезон това няма да бъде така и затова сме го нарекли „Война на поколенията“. Това е нещо, което ни заобикаля постоянно и всеки се сблъсква в живота си. В битката, особено когато говорим за професионална кухня, е много интересно да се наблюдава сблъсъка между млади и стари. Защото от едната страна имате опит, който е незаменим, а от другата – има младост, жар, огромно желание за учене и доказване.“

В студиото на "Здравей, България" влязоха и су-шефовете Светлана и Никола, които също разкриха някои любопитни детайли за предстоящото в новия пети сезон на формата.

„Преживяхме период на адаптация след като влязохме отново в Hell’s Kitchen. Първоначално малко повече залягахме на крясъците. Имахме възможността да се изнизваме леко от кухнята и го правехме. Но емоцията е голяма, симпатизираме на всички участници. Помага им с каквото можем. Както на тях, така и на шеф Ангелов“, разказва су-шеф Светлана Илиева.

„Понякога хора си мислят, че нещата са елементарни. Но когато имаш ограничено време, продукти и кухня с условия, които не познаваш, нещата изведнъж стават доста по-трудни. На участниците не им е лесно да влязат във времето и да изпълнят всички условия. Като във всеки хубав ресторант, така и тук повече от месец не може да се изпълнява едно и също меню. Непрекъснато се повяват нови предизвикателства, а менютата стават все по-трудни. Защото се очаква в Кухнята на Ада да остават по-добрите готвачи“, допълва су-шеф Никола.

„Една от изненадите в новия сезон е, че отново ще видите заедно кулинарните титани на една сцена – шеф Ангелов, шеф Токев и шеф Михалчев. Ще бъде вълнуващо и различно!“, споделя Светлана.

„Хората много се впечатляват от извънземни презентации и си представят, че ядат нещо кой знае какво. Но добрият готвач се отличава по това, че никога не издава храна, която не е сготвена добре“, категоричен е Никола.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.