Екстремното кулинарно предаване Hell’s Kitchen България стартира в понеделник, 20 февруари от 20.00 ч. по NOVA.

Броени часове преди старта на петия сезон на обичаното кулинарното риалити Hell’s Kitchen водещият шеф Ангелов повдига завесата за предстоящите изненади в предаването.

Светла и Никола са новите су-шефове на шеф Ангелов в Hell’s Kitchen

„Новото в този сезон е, че отборите не са два, а три. Разделили сме ги на млади, по-възрастни и отбор със звезди – подбрали сме хора с кулинарни умения, участници в кулинарни формати от преди. Справят се добре и ще бъде интересно. Звездният отбор се справя изненадващо добре. Самите те се чудеха дали да приемат поканата, защото все пак никой не иска да се излага. Сблъсъкът на млади и възрастни е част от ежедневието. Възрастните искат да покажат, че не се дават. А младите искат да се докажат. Така че има известна конфронтация. Но затова съм там – да преценявам кои са добри и кои не са“, разказва шеф Ангелов.

Какво да очакват зрителите от горещия първи епизод утре вечер?

„Ще има много изненади. Започваме със звездния отбор и със забавни игри. Ще се смеем много. Има големи образи тази година. Има хора с високи заявки, работили в ресторанти със звезда „Мишлен“. Имаме участник, който се е състезавал в Hell’s Kitchen Бразилия. Тази година събирам звездното трио. Зрителите ще ме гледат заедно с кулинарния експерт шеф Андре Токев и кулинарния самурай шеф Петър Михалчев.“

Битка на поколенията избухва в новия сезон на Hell’s Kitchen България

За опита от работата в чужбина

„Работейки навън, човек бързо трупа качествен опит и придобива самочувствие. Такива хора вярват в себе си. Беше недвусмислено и посланието от миналия сезон, когато наградата спечели именно такъв участник. Жена, която беше работила в чужбина дойде, неочаквано за самата нея. Но напълно закономерно спечели заради уменията и характера си.“

За авторитета на професията „готвач“

„Несъмнено професията на готвача става все по-оценена и по-видима. Когато говорим за йерархията в кулинарията, се използват международни термини. Последните две-три степени завършват на „шеф“. Като най-високата степен е само „шеф“. Преди това има „шеф де парти“, „су-шеф“.

Шеф Виктор Ангелов и Hell’s Kitchen се присъединяват към фестивала „Сурва“ в Перник

За собствения стил в професията

„Собственият стил идва с времето. Първоначално всеки се учи. За собствен стил може би са нужди 10-15 години време. За да се почувстваш уверен и да започнеш да подчертаваш ястията със собствения си почерк. Браншът е суров. Когато някой седне в ресторанта, очаква до десетата минута да му излезе предястието, а до двадесетата – основното. Няма време за „не ми се получава“. Както казваше един мой главен готвач – „спокойно ще бъде като умра“. Дотогава сме в екшън.“

„Истината е, че във всеки бизнес, но със сигурност и в кулинарията е валидно правилото за дисциплината. Няма как без дисциплина. Работата е такава, че постоянно има напрежение. Всичко трябва да излиза за секунди. Характерът е много важен, но когато човек има достатъчно опит, се чувства спокоен и всичко се случва инстинктивно. Така че, няма какво да ти попречи да се справиш добре“, споделя шеф Ангелов.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.