Двамата любими готвачи на Гала се завръщат в „Кухнята на Ада“ и разкриват част от изненадите, които крие новият сезон

Екстремното кулинарно предаване Hell’s Kitchen България стартира в понеделник, 20 февруари от 20.00 ч. по NOVA. Предстоящият пети сезон е напълно различен от предишните и в него ще има трети отбор. Той се състои от звезди, които са свързани по някакъв начин с готвенето и кулинарията. Някои от тях могат много добре да готвят, а други ще се научат в предаването и със сигурност ще станат топ готвачи.

„Интересното е, че този път отборите не са разделени на мъжки и женски, а на по-опитни и по-неопитни участници. Тоест разделението е по възрастова граница. Най-младият участник е само на 18 години и ми е любимка“, разкрива някои детайли Никола.

„Участниците са от цял свят – Канада, САЩ, Австрия. Това са българи, които живеят и работят там и по професия са готвачи. Те се завръщат специално заради сезон 5 на Hell’s Kitchen България. Ще има много изненади – освен караваните, които са познати от миналия сезон“, допълва Светла.

„Последно ходихме на празника на греяната ракия и сланината в Априлци. Присъстваха над 20 000 души и се чувствахме като на концерт. Жури беше самият кмет на Априлци, а хората можеха да опитат ястията, приготвени от участниците“, споделя за пътуванията Никола.

Битка на поколенията избухва в новия сезон на Hell’s Kitchen България

Каква е ролята на су-шефовете в кулинарното риалити?

„Ние сме очите и ушите на шеф Ангелов. Също така водим и мастър класове, в които показваме различни техники и рецепти и даваме съвети. Участниците могат да разчитат напълно на нас и често доста им помагаме в кухнята“, пояснява Светла. И добавя: „Минали сме по същия трънлив път и е редно, както са ни възпитавали нас, така да възпитаваме и ние. На моменти ми дожалява и трудно се въздържам да не им помогна, но после осъзнавам, че по този начин няма да се научат. Hell’s Kitchen е тръпка и магия, която трябва да се изживее и всичко, което се случва там, се помни цял живот“.

„Когато шеф Ангелов се развика на някого, и аз често навеждам глава, но после се усещам, че не става дума за мен“, признава Никола.

Шеф Виктор Ангелов и Hell’s Kitchen се присъединяват към фестивала „Сурва“ в Перник

Кой е най-емоционалният момент в предаването?

„Готвенето за близките и аз го чакам с нетърпение. Тази година това е развито и се набляга повече на характерите на отделните участници. Част от наградите им е да ходят на гости на различните участници и има много ценни, емоционални моменти. Но, за да стигнеш дотам, трябва да минеш през победата на звездния отбор, а той е доста солиден".

Двамата су-шефове съветват желаещите да са запишат за участие в Hell’s Kitchen България и да се хвърлят в предизвикателството. Предаването дава много, тъй като затворен във формата отиваш с голямо его, но откривайки пропуски, успяваш да придобиеш знания от извора. Според Светла и Никола шеф Ангелов е като кулинарна енциклопедия и той е способен не само да те свали на земята, но и да те издигне на съвсем друга висота.

„В Hell’s Kitchen България няма губещи. Дори  ида не спечелиш формата, печелиш много“, категоричен е Никола.

Не пропускайте хитовото кулинарно предаване Hell’s Kitchen България този понеделник, 20 февруари от 20.00 ч. в ефира на NOVA.

Актуални новини може да откриете в сайта на Hell’s Kitchen БългарияFacebook страницата и официалния Instagram профил на предаването.