Откриването е на 16 март от 19.00 ч. в Зала 1 на НДК с филма „Повелителят на горите“ на носителя на „Оскар“ Фолкер Шльондорф, който ще присъства на събитието

Успоредно с прожекциите в кината фестивалът ще има и своето онлайн присъствие. Тази година „София Филм Фест“ ще има и кауза.

Дилян Калчев разговаря с директора на фестивала Стефан Китанов

„Делят ни няколко дни от началото на 27-ия Международен филмов фестивал „София Филм Фест“. Зрителите ще имат възможност да гледат изключителни филми в много различни локации в София. Откриването е на 16 март от 19.00 ч. в Зала 1 на НДК с филма на носителя на „Оскар“ Фолкер Шльондорф  „Повелителят на горите“. И понеже говорим за каузи – този филм сам по себе си е кауза. Разказва за един австралийски агроном, който засажда огромно пространство с дървета в Африка. По този повод обръщаме внимание на зелената идея. И за разлика от цвета шампанско на церемонията по връчването на „Оскарите“, гостите на откриването на „София Филм Фест“ ще се разходят по зелен килим и ще съпреживеят тази удивителна история. С всеки закупен билет за филма на откриването от Гората.бг ще бъдат засадени пет дървета. За първи път откриваме „София Филм Фест“ в присъствието на режисьор, носител на „Оскар“ и „Златна палма“ в Кан - Фолкер Шльондорф“, разказва Стефан Китанов.

NOVA е медиен партньор на фестивала.