„Там трябва да си концентриран върху това, което правиш“, категорична е най-възрастната участничка в кулинарната надпревара

След като се раздели с куртката си и излезе от кулинарния формат, Клавдия сподели какви трудности е срещнала в предаването, с кого не е успяла да намери общ език и какво й е донесло най-голямо удовлетворение.

Клавдия разказва, че синът й я записва за участие в кулинарната надпревара. Явяват се на кастинга и ги взимат и двамата. Признава, че не е гледала Hell’s Kitchen преди да влезе в състезанието, защото е била уверена в себе си. „Аз обичам предизвикателствата и непознатото. Винаги съм рискувала в живота си, така заминах и за Гърция. Hell’s Kitchen е прекрасно изживяване. Накара ме да се почувствам отново в родината си. Преди, когато се прибирах в България, се чувствах като чужденка. Сега, когато опознах хората и чух толкова положителни неща за себе си, съм много благодарна.“

Шеф Ангелов изгони най-възрастния участник в Hell’s Kitchen

„Досега в Hell’s Kitchen от притеснение за мен синът ми блокираше и не можеше да покаже всичко, на което е способен. Той е страхотен готвач и след моето излизане от предаването съм сигурна, че ще се представи прекрасно.“

За трудностите в Кухнята на Ада

„Когато си оформен готвач с над 30-годишен опит, в кухнята работиш по съвсем различен начин. Подбираш си персонала, познаваш хората, на които се доверяваш и с които работиш. Знаеш къде се намира всяко нещо в кухнята. В Hell’s kitchen ми се налагаше да тичам като луда из кухнята. Не успявах да намеря нищо. Това ме стресираше и губех контрол върху ситуацията.“

„Най-голямата награда от предаването за мен е, че в който и град в България да отида, все се намира кой да ме заговори.“

Клавдия признава, че участниците, с които не е намерила допирна точка са Наталия и Васил. От самото начало е усетила отрицателното им отношение. Но не смята, че ги е предизвикала по някакъв начин.

„За мен всички в къщата бяха като деца. Бях майче за всички, не само за моя син. С него се бяхме разбрали, че в Кухнята на Ада всеки ще играе сам за себе си.“

Азиатската кухня създава неприятности за участниците в Hell’s Kitchen

Първото, което Клавдия прави след излизането си от кулинарната надпревара е да си направи хубава разходка с приятелка из пернишкия район. Вечерта приготвя специална вечеря за приятелите си, за да им покаже в действително какво умее в кухнята. „Направих им хрупкави банички, мароканска супа. Обичам пикантната кухня и бавното готвене на ниска температура. В живота си не съм използвала тенджера под налягане. Научих много неща в Hell’s Kitchen, включително и много думи – наименования на подправки и продукти. Имах затруднения с рецептурника, превеждах поотделно всяка дума, за да разбера кой продукт трябва да използвам.“

Клавдия споделя, че започва да се занимава с кулинария случайно. Когато заминава за Гърция през 1993 г. , отива с цел да научи гръцки език. По онова време работи като търговски представител и на свободния пазар има много контакти с гърци. „Исках да го науча, за да може, когато преговаряме да знам какво говорят помежду си. Първоначално трябваше да остана 6 месеца, но докато уча езика, се налагаше и да работя. Влязох в едно заведение като сервитьорка, но понеже бяхме незаконни, шефът ни премести в кухнята. Така започнах да приготвям гръцките национални ястия. И там, и тук и най-вече в Кухнята на Ада няма място за шегички - трябва да си концентриран върху това, което правиш. Това си пролича и в Hell’s Kitchen“, категорична е тя.

Гледайте новите епизоди на Hell’s Kitchen България в понеделник и вторник, 27-и и 28-и март, от 20:00 часа по NOVA.  

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официалния Instagram.

Редактор: Боряна Димитрова