Изпълнителят споделя, че се стреми да научи по нещо от всеки образ от шоуто за имитации и да се потопи в него

Христо Петков грабна своята първа победа в десети лайв на „Като две капки вода“ след изключителното си преобразяване. Актьорът изпълни парчето „7 дни“ на група „Молец“ и вдигна публиката в залата на крака. Самият Юлиян Славчев, който наблюдаваше имитацията от първи ред в залата бе впечатлен от трансформацията. Победителят, превъплътил се в образи на Елвис Пресли, Принс и Бионсе, е гост в студиото на „Здравей, България“, където споделя, че вече е започнал работа по следващата си имитация.

„Има разлика да излезеш на сцената на „Капките“ и театралната сцена. Тук имаш много малко време: само три минути изпълнение и една седмица за подготовка. Това е при всички участници. Непрекъснато изследвам това усещане как ми влияе. Вълнуващо и много интензивно е. Не знам дали може да се свикне. Преди това изпълнение бях доста спокоен, защото нямах толкова грим и не бях толкова разголен, както ми се е случвало в предишни изпълнения. Например при имитацията на Бионсе бях бос и с перука. Беше ми горещо на главата и студено на краката. Тук се чувствах малко по комфортно, но адреналинът работи на макс. Има малко по-голямо спокойствие и при другите също наблюдавам, че са малко по-отпуснати и изпитват удоволствие“, признава Христо Петков.

Христо Петков: Изненадан и щастлив съм от победата в „Като две капки вода“

„Не се тревожа дали се получава или не. Имам изисквания към себе си. Ядосвам се когато объркам текст, който по принцип знам. Почти всеки път ми се случва на сцената. От всеки образ се стремя да науча по нещо. Интересно е усещането и си е предизвикателство да влезеш в различен образ. Не съжалявам, че се навих да участвам, въпреки многото трудни моменти. Повечето ми женски образи бяха твърде далеч от мен. Има участници които много добре се справят с имитациите, но за мен не е много свойствено“, коментира участията си победителят.

Тома и Христо Петков: В „Като две капки вода“ всички дават 100% от себе си

„Има някой песни, които са твърде далеч от мен. Опитвам се да се подготвя. Слушам ги много и работим по тях с Етиен. Но когато една песен е далеч от натюрела ти, няма значение колко грим са ти сложили, трудно ще влезеш в нея. Пътят към добрата имитация е да се потопиш в нея. Мен постоянно ме тегли към импровизации. Следващата ми имитация е на „Red Hot Chili Peppers“. Това е група, която слушам от малък и има магия. Но проблемът е, че съм запомнил от малък едни фрази, които нямат нищо общо с текста. Затова сега започвам да уча текста на песента, разказва Христо Петков.

„Започнах репетиции в Народния театър с Галин Стоев по една пиеса „Хага“. Много е интересна и темата й е актуална, нещо като политическа сатира, разказва  за предстоящите си проекти в театъра актьорът.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.