Двете перли, които подхождат отговорно към всеки образ и имитация в хитовото шоу, разкриват фаворитите си за големия финал

Седмица преди финала на „Като две капки вода“ Дара Екимова и Кали са гости в студиото на „На фокус с Лора Крумова“, където споделят емоциите си от участието си в хитовото шоу за имитации. И двете участнички признават, че не обичат да се гледат, критични са към себе си, но са доволни от представянето си.

„Представяла съм си, че ще имам възможността да участвам в това велико предаване и съм мечтала да бъда на сцената на „Като две капки вода“. В момента съм на 20 години и съм израснала с него. Гледала съм всички 11 сезона. Дори си го бях поставила като цел за тази година... и тя се сбъдна. Истината е, че не съм подозирала изобщо с какво ще се сблъскам. Оказа се много по-трудно от представите ми“, разкрива мотивите си да се включи в шоуто за имитации Дара.

„Аз обичам да правя промени и съм до болка откровена. Участието в „Капките“ е свързано с много неща. При един млад изпълнител като Дара е, да даде заявка за способностите е пред една огромна аудитория. При по възрастни изпълнители като мен е, може би да напомни за себе си. Също така да подобриш имиджа си като кажеш, че си жив и че продължаваш да пееш. Поемаш огромен риск с участието си в това шоу и той е свързан с едно единствено нещо. Тъй като шоуто е позитивно и носи позитива емоция в зрителя, ако ти се вземеш прекалено насериозно и мислиш, че си страхотният певец, който се справя с всеки един образ, а не го правиш, защото е много трудно, тогава вече си се прецакал тежко. Трудно е при изпълнители като мен, които са 30 години на сцена и гласът им е много познат“, дава своята гледна точка, безкрайно откровената Кали.

Христо Петков: Женските ми образи в „Като две капки вода“ бяха твърде далеч от мен

И двете участнички имат по една победа в шоутата до момента. Дара спечели с превъплъщаването си като Селин Дион, а Кали влезе в образа на Ваня Костова.

„Аз бях в тотален шок при победата ми. Когато направих образа на Монсерат Кабайе си мислех, че ще е прекрасно ако успея да докосна хората с този образ, но победата ми като Селин Дион беше изненада за мен. Ако публиката се развълнува от емоционалността на едно изпълнение и ако успееш да я докоснеш, това е важното в края на деня. Ние сме артисти и няма как да не остане нещо от нас в самото превъплъщение“, споделя най-младата участничка в шоуто. „Мисля, че всеки е изненадан когато печели и не го очаква. Аз лично губя образ и картина в тези 3 минути, в които съм на сцената. Не помня как съм излязла, какво съм направила и чак когато седна по средата на следващото изпълнение, разбирам къде се намирам. Харесвам и двете певици – Селин Дион и Ваня Костова, но не се осмелявам да пея песни на Селин Дион“, признава Кали.

Кали е едва на 23 години, когато е на върха на славата си с хита „4-4-2“, но за певицата славата не е нещо специално. Това, от което се вълнува, е как се справя с работата си и дали публиката й е доволна и заредена с положителна емоция след участията й. Изпълнителката разказва, че е нямала представа от футболната система и по-късно е разбрала значението на песента. Песента й се свързва с победата на българските футболисти през 1994 година и текстът е написан от Ивайло Вълчев.

Образът на Молец донесе първа победа на Христо Петков в “Като две капки вода”

„Не обичам да говоря за популярност. Имам сериозен багаж, от който бих искала да се дистанцирам понякога. Бих искала да оставим на страна родителите ми, които нямат общо с това, което ми се случва в момента. Те винаги ще бъдат част от моята история. Родители са ми и съм горда, че съм тяхна дъщеря. Но съм тръгнала по свой път, с авторска музика и полагам своите усилия. За мен музиката има единствено смисъл. Духовната връзка във взаимоотношенията между мен и баща ми, са извън славата, успехите и кариерата му. С този ценен на сърцето ми човек, който си е отишъл, имам своя духовна връзка. Историята има тежест и аз нося тежестта и на грешките, и на успехите им“, коментира популярността и успехите в музиката Дара Екимова.

„За мен музиката е работа, която ми носи удоволствие. Така към възпитала и децата си да не обръщат внимание на нищо от това, което се казва в жълтите медии. Научила съм ги да обръщат внимание на това, което се случва в семейството между нас. Средният ми син създаде анимацията към последната ми песен. Събрах екип от семейството – големия, средния син и племенника ми, и моята най-добра приятелка. Заедно снимахме клип. При мен винаги е било така – излизам на сцената като Кали и си върша работата. Когато работата свърши, аз съм Галя и то за тесен кръг хора – семейство и приятели“, допълва Кали.

Тома и Христо Петков: В „Като две капки вода“ всички дават 100% от себе си

„Има съживяване и интерес след появата ни в „Като две капки вода“, тъй като сме в национален ефир. Всяка седмица носим емоция в домовете на хората и всеки един от участниците заслужава благодарността на хората. Полагаме огромни усилия през цялата седмица, за да можем да накараме зрителя в неделя, за три часа да се посмее и забавлява“, категорична е Кали.

„Супер яко е преживяването в „Капките“ и извън тях. Бях на участие в Карлово преди 2 дни и една жена, която се снима с мен сподели, че не е вярвала, че мога да се превъплътя толкова добре в мъж. Хубавото на това предаване е, че самите ние може да се изненадаме и да прескочим границите си. Тази вечер ще имитирам голямата българска певица Йорданка Христова. Никога не съм пяла нейна песен и ме е страх. Ако трябва да пея пред оригинала, си е нелека задача, но много бих се радвала на подкрепата й. Надявам се да не я разочаровам“, признава страховете си Дара Екимова.

„Аз тази вечер ще изпълня „Песента за червената шапчица“ на Деси Добрева. Надявам се да се справя с парчето, защото е в моята стилистика“, споделя какво предстои в лайва тази вечер Кали.

Ралица Паскалева: Склонна съм да направя голяма трансформация

Кои са фаворитите им в „Като две капки вода“?

„Влюбена съм в няколко човека – Керана, Христо Петков, Владо Михайлов. Но и всички останали според мен са страхотни в тази трудна задача“, категорична е Дара.

„Аз знам от самото начало кой ще спечели. Първото място за момента ми се дели между Тома и Владо Михайлов. Втора и трета позиция са ми при Дара и Керана. Дуетът също е в челните места. Искаше ми се Христо Петков да е по-нагоре и ми се струва, че е недооценен, но публиката е тази, която коли и беси. На последни места сме аз, Христо Гърбов и Яна Маринова. Искам да споделя, че Яна полага огромни усилия и заслужава да бъде оценена по достоен начин“, допълва Кали.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.