Гледайте новите епизоди на любимото кулинарно предаване от 22 май, всяка делнична вечер от 20:00 ч. по NOVA

Кулинарният експерт гостува в предаването „Събуди се“, за да разкаже повече за новите епизоди на любимото кулинарно шоу и за да сподели впечатленият си от развитието на кулинарията през последните 20 години.

„В новия сезон на „Черешката на тортата“ няма да забранявам авокадото – то е много модерно. Но ще помоля участниците да не го ползват прекалено често. Защото коса не ми остана от него. Това, което може да ме впечатли в новия сезон, както и във всички други, е мисълта. Впечатляват ме ястия, приготвени с желание и удоволствие. Участниците, които искат да покажат уменията си – качество и съдържание в ястията си. Стартираме този понеделник и ще бъде много интересно.“

„Черешката на тортата“ открива сезона с нова порция изненади и вкусни изкушения

„Със сигурност последните 20 години кулинарията направи голяма експанзия, защото се промени от приготвянето на кебапче и пържола в желанието за опитване на всичко ново и различно. Хубавите продукти, които влязоха в България също повлияха на тази тенденция. Потребителите започнаха да излизат от зоната си на комфорт и търсят различното. Но това отново е въпрос на хора и години. Телевизията също зададе различния модел. Ето например „Черешката на тортата“ е един феномен. Модел за това как човек трябва да си посреща гостите. Как трябва да направи храната като изживяване. През очите на другите човек вижда и себе си. И се показва чрез храната. Това създава модел в хората. Срещал съм хора, които са ми казвали: „Ние, господин Манчев, си правим сами „Черешката на тортата“. Без телевизия, но по приятелски се канят на гости. Това е т.нар. модел за подражание. Защото както възпитаваш децата си, ти ги възпитаваш чрез модели. Учиш ги как да се държат на маса, как да се хранят, как да държат чашата. От друга страна, ние живеем и за настроение.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.