С песента „Болката отляво“ артистът получи приза за най-добър имитатор в единадесетия сезон на хитовото шоу за имитации

Големият победител в „Като две капки вода“ Владо Михайлов е гост в студиото на „Здравей, България“, където споделя емоциите си от участията и победата в шоуто. Предаването бе с рекордна гледаемост в ефира, но също така артистът отбеляза рекорд и в гостуванията си, като победител в отделните лайвове.

„За мен участието ми също бе нереално. Да изпълня „Болката отляво“ пред композитора на песента Стефан Димитров и пред Васил Найденов, беше невероятно. Да го имитирам и то пред самия него, беше сбъдната мечта. Продължавам да получавам съобщения и благодаря на всички. През цялото време докато течеше шоуто, при всички мои образи, получавах огромна подкрепа и мили думи от хората. Почувствах се много специално. Поляхме победата в едно любимо заведение, в което заедно със „Сленг“ си представихме новото видео. Направихме и концерт малко преди финала в последната седмица“, признава Владо Михайлов в „Здравей, България“.

„Много са ангажиментите – представления, концерти… Разпиляваш се, но как да откажеш да участваш в „Капките“. Особено бе чувството да си за последен път на сцената, точно с тези колеги на финалите. Сладко-горчиво е усещането. Изживяваш пътешествието, което свършва. Нося очилата от образа ми на Васил Найденов и маратонките на Фреди Меркюри“, споделя чувствата от Големия финал изпълнителят.

Владо Михайлов: "Като две капки вода" е едно от най-хубавите неща в живота ми на артист

За образа – имитация на великия Васил Найденов

„Беше свръхзадача. Има много характерни детайли и до последната секунда, преди да изляза на сцената, работих върху тях. Подходих по същия начин, както при Фреди. Повече мислене и спомени, но по-малко опити за имитация пред огледало. Исках да стане отвътре – навън образа. Така се получават по-органично нещата. За мен това е невероятна песен. Говорихме си с Васил Найденов дори и предишната вечер. Знаех, че е поканен от екипа, но исках и лично да отправя покана. Поговорихме дълго по телефона, тъй като той е пълен с интересни истории. Безкрайно забавен е“, коментира влизането си в последния образ, с който спечели вота на публиката.

„Стефан Димитров ме застреля с подаръка си на песен. Покани ме на негов концерт. Останах без думи. Безкрайни благодарности към него и Васил“, допълва победителят.

Владо Михайлов разказва, че няма шофьорска книжка, но още преди нова година се е записал на шофьорски курсове. Поради тежкия график не успяват да се видят с инструктора му, но е решен да стигне до финал и в това начинание.

Владо Михайлов е големият победител в “Като две капки вода”

„Притежавам състезателен хъс, но отдавна когато става дума за изкуство, съм го обърнал към себе си. Самокритичен съм силно. Хора като мен, които се занимават с мюзикъл, с актьорство, пеене и са била на сцени с различни проекти, е нормално да искат да се справят добре. Всеки артист, който иска да е на сцена, притежава силно его“, признава актьорът, певец и най-добър имитатор.

За предстоящите му творчески проекти

„Започваме снимки по игрален филм, който е дебют за Яна Лекарска. Тя е автор на сценария и режисьор. Екипът е от хора, които познавам и им имам доверие. Ще играя едната мъжка главна роля. Лентата е за една човешка история с герои, които се обръщат към миналото си. Има драма и забавни моменти…“, разказва Владо Михайлов.

Рачков, Геро и Маги – очаквано добра комбинация

„Искам да благодаря повече, да съм по-осъзнат, да имам време за децата ми. Искам малко почивка. Това са желанията ми. Големият ми син е абитуриент. Предстоят му матури, на него и на малкия ми син“, разказва за желанията да се опита да открие време за себе си.

Възможно ли е да се организира шоу за имитатори на политическата обстановка в България?

„Трябва да разберем всеки първообраз за какво се бори. Малко съм се загубил в нашата политика. Не ми е много ясно кой за какво се бори в нея. Затова да го оставим за други времена“, шегува се Владо Михайлов.

Следете Facebook страницата , официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ и TikTok за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY