Александър Сано и Виктор Стоянов с престижни номинации за „В сърцето на машината“

Директорът по костюмите на най-новия сериал на NOVA "Алея на славата" Весела Динева спечели престижната награда „Най-добър дизайн на костюми“ на международния филмов фестивал Septimius Awards. Отличието се присъжда за работата й във „В сърцето на машината“. В тази категория тя спечели голямата награда в конкуренция с носителя на четири награди "Оскар" – филмът „На западния фронт нищо ново“.

„В сърцето на машината“, подкрепен от NOVA като част от дългосрочната стратегия на медията за насърчаване на българското филмопроизводство, получи още две номинации на престижния фестивал. Александър Сано бе номиниран в категорията „Най-добър европейски актьор“, а Виктор Стоянов, който композира музиката и на "Алея на славата", и на семейната сага на NOVA „С река на сърцето“ - за най-добър саундтрак.

Кой стои зад въздействащата музика в сериала „С река на сърцето“?

По време на миналогодишното издание на конкурса криминалният сериал на NOVA „Отдел издирване“ спечели голямата награда за най-добър саундтрак, дело на Максим Ешкенази. Тогава криминалната поредица на NOVA получи номинации за най-добър сериал, най-добър европейски актьор и операторско майсторство.

„Отдел Издирване“ спечели наградата за най-добър саундтрак на световния филмов фестивал „Septimius Awards“

Septimius Awards е един от престижните световни филмови и телевизионни форуми, фокусиран върху независими филмови продукти, нови таланти и визионерски идеи на творци от целия свят.