Обичаният изпълнител ще представи новия си албум с три последователни концерта на 28, 29 и 30 ноември в Зала 1 на НДК

С шест предпремиерни последователни концерта, които започват от 13 до 18 ноември, Веселин Маринов ще зарадва почитателите си в Северна България. „По тях ще се ориентирам кои песни се харесват най-много на моята публика. Следващият клип, след последния, който заснех към парчето „Лесен за обичане“, е предвиден за края на януари. Не е хубаво нещата да се застъпват, нека този да направи поне 200 хиляди гледания“, споделя изпълнителят.

Веселин Маринов с три предстоящи концерта и нов албум

„Почитателите ми, които познават добре моето творчество и моите песни, знаят, че през последните години съм се променил. Стилът, с който работехме заедно с Тончо Русев по 90% от песните във всеки мой албум, вече е различен. С навлизането на по-младите композитори, с които работя, държим една актуалност“, споделя Веселин Маринов и признава, че изпитва огромно удоволствие, когато види на свой концерт – хора от три различни поколения.

Обичаният изпълнител поднесе специален подарък на Гала – новия си тридесети албум – на компакдиск и на флашка.

„Причината да издам новия си албум на два носителя е засиления интерес на хората“, разказва Веселин Маринов, а закъснялата му поява обяснява с COVID пандемията. „Всяка година правя концерти в повече от 70 града в цяла България и бях длъжен да съхраня и запазя хората, с които работя, защото кредитите междувременно си вървяха… Това ме възпрепятства да го издам по-рано“, спомня си той.

Изпълнителят разказва, че публиката определя кои песни да се превърнат в хит. А понякога те се разминават с неговите очаквания. „Малка жълта рокля“ например, се появи като последна в един мой албум – „Островът на любовта“. Спомням си, че казах на Красимир Гюлмезов, че не се съмнявам в качествата и преценката му, но ако му дойде на ум нещо друго, да сменим парчето. Той обаче беше категоричен, че точно тази песен ще стане хит. Така „се роди“ „Малка жълта рокля“...

Повече за будителите в живота на Веселин Маринов, за голямата любов, за първия му „Златен Орфей“ и за кога планира да издаде следващия си трети „Коледен албум“, гледайте във видеото.

NOVA e медиен партньор на концертите.