„Съдебен спор“ ще бъде моето четвърто дете“, споделя новата водеща на хитовото съдебно предаване

Тя е момиче, което може всичко. Да спечели титлата за най-красива българка, да роди три деца и да ги гледа добре, да бъде панелист при Гала и точно тогава, когато й е лесно и приятно, да скочи на един съвсем нов терен.

„Имах много добра школовка в „На кафе“. Смятам, че всеки, който е минал оттам, е готов да покорява още по-високи върхове. Защото наистина това, което правихме в „На кафе“ всеки ден е много динамично. Съобразяваме се много с колегите си. А Гала е прекрасен водещ и много добре ни обединяваше. Мисля, че ще се справя добре с новата ми позиция като водещ на „Съдебен спор“. Тя ще ми отнема по-малко време, защото снимаме в събота“, споделя Ромина Тасевска и допълва, че в новото й амплоа й предстои да разкаже много тежки житейски истории.

Новата водеща на „Съдебен спор“ Ромина Тасевска: Вълнувам се много, но ще ми липсват Гала и колегите от „На кафе“

„Хората идват и искат съчувствие и внимание. Те идват, за да се почувстват обичани. Много важно е как ще проведеш разговорът, за да може човекът да си каже какво му тежи. Защото те идват с един казус, но лека полека ти изваждаш наяве същинските им проблеми и това, което ги измъчва. И се стараеш да им помогнеш“, разказва новата водеща и разкрива, че историите в предаването не са нагласени, но са толкова абсурдни за част от зрителите, че изглеждат като неистински. „А това са наистина проблемите на 80% от хората в България. Нана дълго време търсеше човек, който да продължи нейното дело. Защото самата тя търси нови предизвикателства. Знаете, че живее в Америка.,, От NOVA ми се обадиха и ме попитаха дали искам да отида на кастинг. По това време бях на мач на Дарко и беше адски шумно. За да приключа разговора по-бързо, приех да отида на кастинг. Но мисля, че попадам на точното място, защото хората, които ме познават, знаят, че съм много емоционален човек и обичам да влизам в обувките на другите и ако мога, да помогна. А в „Съдебен спор“ ние не само разказваме историите на хората, но им помагаме, по един или друг начин“, категорична е Ромина Тасевска.

Ромина споделя, че децата й не са били особено очаровани от новата й работа, защото не са запознати в детайли с предаването. От друга страна я подкрепили, защото ще имат повече време заедно и ще им помага повече с домашните.

„Телевизията изтощава много – излизаш на екрана за два-три часа, но преди това си се подготвял доста време и доста си прочел“, споделя Ромина.

Нана Гладуиш се сбогува емоционално със „Съдебен спор“

„Съдебен спор“ ще бъде моето четвърто дете“, разкрива новата водеща на съдебното предаване. Ще се грижа за него, ще го развивам, ще го възпитавам, ще му помагам.. А Нана е толкова искрен, благ и емоционален човек. На кастинга ме посъветва да бъда себе си, защото ние се познаваме, а от позицията на медията може да прецени доколко ставам за това предаване. Каза ми да бъда емпатична, но впоследствие да се „чистя“ от всяка история, защото проблемите на хората наистина са много тежки. А ако работата те натоварва, това се пренася и у дома. Първите предавания се справях добре, защото бях много притеснена и мислех чисто технически къде да се позиционирам, така че да не преча на камерите. Дори не си спомням кое беше първото предаване… Помня само как влязох в студиото и след това излязох. А какво се е случило ще видим днес…“, споделя Ромина Тасевска и пояснява, че не измества Нана, защото тя е в сърцата на всички зрители. „Аз просто продължавам това, което тя иска да завещае и да се занимава с друго. Колкото и да си приличаме чисто визуално, ние сме различни хора. Няма да бъда Нана, нито ще се старая да я копирам. Аз имам друга емоционалност и съм малко по-тактична. Ще се опитам да предразположа хората, така че да си кажат за какво им е мъчно и да помогнем на зрителите, ако се припознаят в някоя история. Знам, че ще ми бъде трудно, особено с очакванията, които имат зрителите. Надявам се да ги оправдая!“

Не пропускайте да гледате „Съдебен спор“ с водещ Ромина Тасевска – в събота и в неделя от 11:00 ч. по NOVA.