Инициативата ще се състои всеки делничен ден от 12 ч. в периода 29 януари – 09 февруари 2024 г. на пл. Бански в София

В рамките на съвместни усилия за подкрепа на нуждаещи се хора в най-студените месеци от годината, Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) и Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) с гордост обявяват началото на съвместна инициатива, насочена към осигуряване на безплатен обяд за хората, изправени пред финансови трудности. Тази солидарна и трансформираща инициатива, наречена „Супа от сърце“, има за цел да окаже значимо въздействие върху живота на хората в неравностойно положение в нашата общност .

Със споделен ангажимент за социална отговорност ФБТИК и ГБИТК обединяват силите си и с подкрепата на своите членове имат за цел да раздадат храна на най-нуждаещите се и да допринесат с примера си за изграждането на по-устойчива общност.

„Вярваме, че чрез съвместните усилия и щедростта на нашите членове тази инициатива ще доведе до по-голяма ангажираност на бизнеса да подпомага хората, които нямат достатъчно средства да се изхранват пълноценно“, заяви Стефан Делайе, председател на ФБТИК. „Супа от сърце надхвърля благотворителността; това е сътрудничество, което отразява нашата колективна решимост да създадем положителна промяна и да дадем добър пример. Всеки принос, независимо от размера, играе решаваща роля за постигане на целите на тази трансформираща инициатива.“

NOVA е медиен партньор на инициативата.