Заедно на една сцена майка и дъщеря обещават красиви емоции и истински празник за почитателите си

Николина и Мария Чакърдъкови са гости в студиото на „Здравей, България“, където отправят покана и дават повече детайли за предстоящия си спектакъл на 10 февруари в „Арена София“. Данните показват, че популярните и обичани изпълнителки могат да се похвалят с над 3000 концерта, 22 от тях в зала 1 на НДК и три събития в „Арена София“.

„За 25 години на сцена ще празнувам юбилей, но също така имаме таланта и умението да превръщаме обикновен ден в хубав празник. Винаги сме се стремели срещите с нашите почитатели и хората, които са в залата да останат с незабравими спомени от концертите ни. Времето, в което живеем е много напрегнато и смятам, че имаме дефицит на щастие. Ние даваме възможността да изживеем нещо, което да ни държи поне за година напред. Това са красиви и хубави емоции, за които много се готвим. Искаме да накараме феновете си да забравят къде са“, сподели Николина Чакърдъкова.

„На мен ми трябват пет-десет минути в началото, за да се уверя, че екипът (осветления, камери, музиканти…) работи и машината е тръгнала, след което отивам в друго измерение. Изпитвам огромно удоволствие и явно публиката го усеща. Само на сцената мога да изпадна в това състояние. Правим музика и празник на сцената и го предаваме и на хората, които ни слушат в залата“, разказва повече за усещанията си по време на концертите изпълнителката.

„Мисля, че силата ни е да сме заедно. Това е най-хубавото, което може да ни се случи. Убедена съм, че майка ми дори не си е мечтала за такъв момент в своя творчески път, защото преди винаги е била сама. Сега когато сме две на сцената даваме разнообразие на публиката откъм усещания и темперамент, а публиката ни може да се припознае в една от двете ни. Двете се усещаме, помагаме си, разделяме си отговорностите и напрежението. По време на концерт не сме постоянно заедно и за мен лично един от най-хубавите моменти са тези, когато се съберем за дует. Майка ми е взискателна, но не само в залата, а и у дома. Има си йерархия и тя си се спазва“, разкрива Мария.

„От дъщеря си Мария се уча на позитивност. Понякога забравям да се усмихвам, а тя ме подсеща за това. Но отдавам състоянието си на възрастта ми. Аз съм на 55 години и има една мъдрост, опит и багаж в главата ми. Но е хубаво да се усмихваш и да бъдеш позитивен. А също така да съм оптимист. Бях такава – вечния оптимист преди 25 години. Често казвам гледайки Мария, че това съм аз преди 25 години“, признава какво си предават една на друга като майка и дъщеря на сцената.

„На първия ми концерт в зала 1 на НДК никой нито аз, нито екипът ми предполагаше, че ще има бис. Мислехме, че съм непозната за публиката, която не ми знаеше трудното име и не се подготвях за бис. Когато започнаха аплодисментите не знаех какво да правя. Покланях се и се изправях, аз не бях подготвила песен, а и оркестърът не знаеше какво да прави. Беше голям стрес и обещах на публиката, че следващия път ще им попея повече. Научих се в последствие да си говоря с публиката и да не и спестявам усещанията си“, разказва спомените си за първия си концерт Николина Чакърдъкова.

Не пропускайте концерта на Николина и Мария Чакърдъкови на 10 февруари в „Арена София“.