Звездни фойерверки за старта на кулинарното риалити от 20:00 ч. по NOVA

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на тортата“ започват с неочаквано предизвикателство за звездните участници. Тази седмица шеф Манчев ще върне домакините към любими вкусове и спомени от детството със специална задача. Част от най-вкусната надпревара в ефира ще станат изпълнителите Таня Боева и Росен Янчев, Мис България 2022 Александра Кръстева и актьорите Рая Пеева и Кирил Недков.

Шеметно начало на новия сезон дава Таня Боева. Носителката на „Златен Орфей“ и „Златен Мустанг“ заменя американския Гранд каньон с Долината на тракийските царе в Казанлък, където за първи път ще отвори красивия си дом за зрителите на NOVA. От детските ѝ спомени ще стане ясно, че като ученичка е ходила на курс по сладкарство, а в момента се грижи за зеленчукова градина, така че със сигурност има с какво да изненада конкурентите си. Разбира се, вечерта ще приключи също толкова грандиозно с частен концерт и руска рулетка, но с питиета вместо куршуми.

Търсенията на кулинарни съкровища ще продължат в Кюстендил, където поп певецът Росен Янчев ще подготви впечатляващи грузински ястия от своето детство. Изпълнителят, който до преди няколко години е тежал 210 кг, ще готви с такава лекота, че сложните му кулинарни изпълнения ще изглеждат като детска игра. Извън артистичните изяви, Росен Янчев не спира да споделя опита си и да помага на хора в борбата с наднорменото тегло и булимията. Зрителите ще научат любопитни подробности за грузинската кухня и култура, откъдето идват и корените на даровития изпълнител.

В сряда в кухнята ще се развихри една различна Мис България. Ценителите на красотата ще останат изненадани от начина, по който красивата Александра Кръстева пази тънка талия, както и от факта, че като малка е била много срамежлива и се е криела под масата. Какви са кулинарните възможности на свенливата красавица, зрителите предстои да разберат, но едно е ясно – Мис България е отлична домакиня и от дете обича да пере в леген. За това свидетелстват поне няколко снимки от семейните архиви, които Александра Кръстева ще сподели с гостите си.

Ексцентрична Рая Пеева ще заложи на сигурно и ще приготви семпли, но изпитани във времето ястия. Цветната ѝ артистичност ще се пренесе и в кухнята, където, също както на сцената, няма да липсват импровизации. Опитът обаче ще си каже тежката дума и Рая няма да допусне да се превърне в главна героиня в разтърсваща кулинарна драма. Освен с вкусна храна, чаровната актриса ще впечатли гостите си и с невероятни истории от детството. Живот в Южна Корея и сладък сън в скута на Бой Джордж по време на „Златен Орфей“ са само част от пъстрите ѝ спомени.

Финал на звездната седмица ще постави Кирил Недков, който ще демонстрира отлични кулинарни знания. Макар и от разстояние, носителят на „Аскеер“ ще въвлече цялата рода в подготовката на масата и ще предложи на гостите домашни специалитети, които няма да открият в магазина. Актьорът, който има близначка, ще сподели личната си история с благодарност към любимата си майка, отгледала сама три деца след ранната загуба на баща им. Някога намръщеното и буйно дете ще готви с такова настроение и усмивка, че едва ли някой ще гледа какво точно слага в тигана.

И докато звездите си припомнят с носталгия за отминалото детство, шеф Манчев зорко ще следи изпълненията им в кухнята, където винаги има какво да се обърка. Ще се справи ли Кирил Недков с първите си палачинки; защо не ножът, а калориите ще се окажат най-опасното оръжие в нежните ръце на Мис България; как ще протече грузинската вечеря на талантливия Росен Янчев, защо Рая Пеева е щяла да се казва Маргарита и готви ли Таня Боева толкова добре, колкото пее? Предстои да стане ясно от новите епизоди на култовото предаване.

Потопете се в кулинарната магия на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер в 20.00 ч. в ефира на NOVA.