Лесен ли е сексът в Космоса?

През март в София ще се проведе Международна туристическа конференция, на която ще се обсъждат и пътуванията до Космоса.

В тази връзка "На кафе" покани директорът на компания за космически туризъм Джон Хейзълууд, който поясни повече за новия вид екскурзии.

"За мен пътуването в Космоса е в началните етапи. Имаме инфраструктурата и скоро ще станем свидетели на бум на този вид екскурзии", сподели специалистът.

Хейзълууд смята, че те ще предизвикат интерес сред хората, защото повечето от тях мечтаят преди да умрат поне веднъж да излязат в открития Космос.

Вече има разработени капсули, които са като космически станции, но са правени като хотел, който е надуваем, обясни Джон Хейзълууд.

"Имаме прототип, идеята е разработена и се водят преговори с НАСА да купи тези капсули", поясни още той.

Хейзълууд е на мнение, че в следващите няколко години туризмът в Космоса ще стане факт. Цената обаче ще варира между 100 и 200 хиляди евро.
"Ще трябва да минат поне 5-6 години, докато цените започнат да падат", поясни специалистът.

Въпросът за секса в Космоса е много важен за учените.
"Преди милиони години нашата планета е ударена от астероид и всички динозаври са измрели. Учените смятат, че това отново ще се случи. Затова е важно хората и животинските видове да са в състояние да се възпроизвеждат в условията на Космоса", каза още Джон Хейзълууд.

В тази връзка вече има измислен костюм половият акт да се осъществява, въпреки гравитацията. Има и други методи – водни ски, които са завързани за пода, както и тръба, в която мъжът и жената да влязат. НАСА обаче все още е много консервативна и не позволява мъж и жена, които имат брак, да летят в Космоса.