Световно известните артисти пренасят Хавана в зала 1 на НДК на 22-ри юли...

Оркестърът на Buena Vista Social Club с автентичния вокал на групата - великата Омара Портуондо  пристигат за концeрт в София на 22-ри юли 2011 г.

Събитието ще се състои в зала 1 на НДК, а билетите за него се пускат в продажба от 10.03.2011. Цената им ще бъде от 45 до 90 лв за билет.

Призната за една от най-великите певици на света, наричат Омара Портуондо кубинската Едит Пиаф. Чаровна, темпераментна и усмихната - 81 годишната звезда продължава да радва публиката с феноменалния си глас.

През 50-те години се слави още като “queen of filin” (от англ. feeling, стил близък до вокалния джаз с боса нова елементи), а тя просто умее да направи от всяка фраза произведение на изкуството.

Нейни са думите: "Поколенията се сменят, но музиката няма възраст, тя има само качество". Поредното доказателство за това й твърдение е Латино Грами, което печели за албумa "Gracias" през 2008г и номинация за Grammy.

В България Омара Портуондо пристига с оригиналния Oркестър на Buena Vista Social Club, в който свирят четирима от ветераните на световно известната формация. Това са тромпетиста Guajiro Mirabal, виртуоза Barbarito Torres, Jesus "Aguaje" Ramos (тромбон) и китариста и кийбордист - Manuel Galbán. До тях достойно застават и младите, изключително талантливи - Carlos Calunga (вокал) и Rolando Luna (виртуозен пианист).

В България на сцената ще стъпят общо четиринадесет души, а сред тях ще грее неповторимата Омара Портуондо.

Турнето на Orquesta Buena Vista Social Club и Омара Портуондо стартира в началото на м.март от Португалия. Преди да разгорещят публиката в зала 1 на НДК, топ артистите на Куба ще "превземат" Великобритания, където ще стъпят на 26 различни сцени.