Това е заложено в оздравителната програма на дружеството, която Столичният общински съвет ще гласува днес. В момента този срок е три години...

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране решава окончателно за цената на природния газ от утре. Очаква се увеличението да е най-много с 4 процента и половина и да не се отрази съществено на сметките за парно.

 

"Топлофикация-София" ще съди абонатите си, ако имат неплатени сметки за две години назад. Това е заложено в оздравителната програма на дружеството, която Столичният общински съвет ще гласува днес.


В момента този срок е три години. Промените предвиждат още длъжниците на топлото да бъдат включени в черен списък, който да се разпраща до банките и кредитните институции. Друго предложение на столичната


"Топлофикация" изисква промяна в Закона за енергетиката.


И предвижда абсолютно всички абонати с централно парно в страната да бъдат задължени да плащат на 12 равни месечни вноски на база от предходната година.


Засега в парламента този вариант се обсъжда не като задължение към крайния потребител, а като възможност за сключване на договори между топлинното дружество и етажната собственост.