Както всяка година и тази основната сцена на Spirit of Burgas след полунощ се превръща в пространство за изява на атрактивни DJ-и и MC-та от различни музикални стилове...

Както всяка година и тази основната сцена на Spirit of Burgas след полунощ се превръща в пространство за изява на атрактивни DJ-и и MC-та от различни музикални стилове.

Dance Nights се развиват след полунощ, когато еуфорията от концертите на големите банди е в своя пик, когато луната се оглежда в пълната си красота в морската вода, а пясъка на централния плаж на Бургас се е нажежил под многохилядната танцуваща публика.

Така на 12 август, петък, денс нощта е запазена за лейбъла True Badness. Гвоздей е dubstep легендата DJ Benga. Dubstep гуруто от Великобритания е първият шанс на българската публика да се срещне лично с него. Benga e същински законодател в своя жанр, личност зад пулта, пред която милиони по света се кланят по време на парти като пред икона. Като всяко звездно име в dubstep стила, той ще доведе със себе си качествено MC и това е Youngman.

В лайн-ъпа на първата денс нощ е и румънското чудо Bong, с когото сякаш целия свят на dubstepa проявява интерес да работи напоследък. Нощта на 12 август ще приключи със сетове на титулярите от лейбъла True Badness – Tommy Gun, World Premiere и Tekniq.

Събота, 13 август, е отредена на титаните на drum-and-bass културата у нас – лейбъла H.M.S.U., който вече превръща в ежегодна традиция присъствието си на фестивала.

В последната нощ, на 14 август, Dance Night ще започне с една обичана култова хип-хоп формация. Scratch Perverts всъщност са много повече от хип-хопъри. DJ-и с дългогодишна история и множество награди от DMC шампионати, те са способни да вземат което и да е парче от който и да било музикален стил и да го трансформират по невероятен начин в хип-хоп ритъм.

За Spirit of Burgas 2011 идват още Tony Vegas и Prime Cuts. Също както миналогодишния финал на фестивала - легендарният GrandmasterFlash, така и Scratch Perverts са пионери в превръщането на грамофона в инструмент за свирене.

Още едно име ще се появи в последната вечер, доста преди старта на хип-хоп денс вълната. Британската банда Skindred ще подгрее Deftones в началото на вечерта. Звукът, характерен за тях, е умела смесица от пънк, рок, метъл, реге и електронна музика.