Това показа проверка на \"Календар\" с \"Магистрална полиция\" и Изпълнителната агенция \"Автомобилна администрация\"...

Масово шофьорите на ТИР-ове нарушават забраната за движение по магистралите и първокласните пътища в почивните дни от 16.00 до 22.00 часа.

 

Това показа проверка на \"Календар\" с \"Магистрална полиция\"и Изпълнителната агенция \"Автомобилна администрация\". Само за час на автомагистрала \"Тракия\" край Пловдив контролните органи спряха 30 нарушители.

 

Малко след 16.00 часа, когато забраната влиза в сила, екипът на „Календар\" застана на 119-ти километър на автомагистрала \"Тракия\". От там минава и основният европейски коридор на тировете от Турция до Дюселдорф. И въпреки предупредителните табели, нарушителите постепенно се увеличават.

 

Само за 15 минути от началото на проверката бяха спряни 15 нарушителя по магистралата.

 

Всеки от шофьорите имаше свое оправдание защо е извършил нарушението. Санкцията от 30 лв. пък оказа се не сериозен мотив за водачите да спазват забраната.

 

Инспекторите провериха не само документите, но и техническата изправност на камионите. Проверките ще продължат до 30 септември - в дните, в които забраната важи, а това са петък и неделя от 16.00 до 22.00 часа.