Това равенство уби и последните надежди на нашия отбор да успее да се класира за Европейското първенство в Полша и Украйна догодина...

Националният отбор на България записа равенство 1:1 при гостуването си на Черна Гора в Подгорица в мач от евроквалификационна група \"G\" снощи.

 

Това равенство уби и последните надежди на нашия отбор да успее да се класира за Европейското първенство в Полша и Украйна догодина.

 

Домакините бяха по-добрия отбор през първото полувреме, като футболистите на Златко Кранчар на два пъти удряха гредата на вратата зад Николай Михайлов, но не успяха да вкарат гол.

 

Футболистите на Черна Гора обаче сториха това само няколко минути след началото на втората част, когато Джалович се разписа след центриране на Владимир Божович.

 

След гола нашите заиграха по-добре и започнаха да създават опасности пред стража на домакините Младен Божович. След един пробив на Петър Занев в 66-та минута Ивелин Попов успя да изравни с удар от границата на малкото наказателно поле.

 

До края на мача българите бяха по-активните на терена, но не успяха да отбележат втори гол и загубиха и малките си надежди за класиране на Евро 2012.

 

В другия мач от нашата група Англия и Швейцария завършиха 2:2 на \"Уембли\" и по този начин лидери в групата остават британците и Черна Гора с по 11 точки, докато България и Швейцария имат по 5. Четирите отбора имат по още три мача до края на квалификациите. /БГНЕС