Можем ли да бъдем сигурни, че храната, която консумираме не е развалена и какво не трябва да ядем в горещините провери екип на \"Календар\"...

През летните месеци е бумът на хранителните натравяния и стомашните проблеми.

 

Често хората стават жертва на недобре съхранявани хранителни продукти, които след консумация водят до стомашни инфекции.

 

Можем ли да бъдем сигурни, че храната, която консумираме не е развалена и какво не трябва да ядем в горещините провери екип на \"Календар\".

 

Честа гледка от градския пейзаж са закусвалните и павилионите за бързо хранене, където много пъти продуктите са неопаковани, изложени на директна слънчева светлина и лесно достъпни за всякакви насекоми. Това обаче не притеснява клиентите.

 

И въпреки че нарушения видимо има, дюнерджиите са категорични, че спазват всички изисквания.

 

Въпреки уверението на продавачите, че продуктите, които предлагат са качествени, лекарите препоръчват лятото да консумираме леки храни, които не натоварват организма. За предпочитане са пресните плодове и зеленчуци, а месото с неизяснен произход и качество – да се избягва.

 

И понеже собственото ни здраве зависи от самите нас, от Агенцията по безопасност на храните напомнят, че сигнали за некачествени продукти в търговската мрежа можем да подаваме денонощно на горещия телефон на агенцията.