Днес табелите са поправени. Не че са подменени с нови, просто с отлепяне на една от лентичките и трите показват правилната конфигурация на кръстовището...

След репортаж на Нова ТВ за опасно сбъркан пътен знак грешката е поправена. Преди дни разказахме как в Русе указателна табела лъже шофьорите за несъществуващ път. Веднага след репортажа ни предприятието, което поставя знаците в града, е поправило опасната грешка.  


Не е ясно защо месеци те не правеха впечатление на никого. А шофьорите спокойно ни обясняваха, че са от Русе и знаят, че път натам няма.


За гост на града обаче опасността си беше налице и като нищо кола можеше да излети в 20-метровата пропаст.


Долу я чакат релси на влак и река Дунав. Днес табелите са поправени. Не че са подменени с нови, просто с отлепяне на една от лентичките и трите показват правилната конфигурация на кръстовището.


Отново напомняме на тези, на които предстои да поставят подобни знаци. В закона за движение по пътищата ясно е написано, че \"Символът в допълнителна табела Т13 трябва да съответства на действителната конфигурация на кръстовището\". В противен случай всяка небрежност може да отнеме човешки живот.