Добавката обаче няма да е различен процент за различните видове пенсии. Финансовият министър обясни, че ако тя е различна, това ще е дискриминация...

Правителството още не е решило с какъв процент ще се увеличат пенсиите, обясни финансовият министър Симеон Дянков. Добавката обаче няма да е различен процент за различните видове пенсии. 

Финансовият министър обясни, че ако тя е различна, това ще е дискриминация.

 

По въпроса как държавата ще излезе от казуса с парите на професионалните пенсионни фондове на работниците от 1-ва и 2-ра категория, юристите на Министерския съвет ще умуват утре.

 

100 милиона лева от средствата на фондовете бяха прехвърлени към НОИ. Конституционният съд обаче реши, че това прехвърлянето на частни партиди към държавата нарушава конституцията.

 

Националната агенция по приходите и Националният осигурителен институт няма да бъдат сливани, опроверга слуховете финансовият министър. Като обясни, че работата им е различна, тъй като едната е приходна, а другата разходна агенция.

 

Дянков обаче не отрече категорично слуховете за смяна на шефа на НАП Красимир Стефанов. Дали той ще остане на поста си зависи от приходите, които ръководената от него агенция ще събере до края на годината, обясни Симеон Дянков.