Междувременно, националният съвет на БСП утвърди 79 кандидатури за кметове...

През юли ще има нов вот на недоверие, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него червените ще бъдат коректни към другата опозиционна група – ДПС - и ще отчетат техните аргументи.


Междувременно, националният съвет на БСП утвърди 79 кандидатури за кметове. Както вече стана ясно - в София за поста ще се бори общинският съветник Георги Кадиев.


Във Велико Търново червените издигат кандидатурата на адвоката Николай Илиев. В Стара Загора за кметския пост ще се бори Бойчо Биволарски – доцент в Тракийския университет.


Адвокатите Мая Шишкова и Герго Гергов са кандидатите за Кюстендил и Видин. Досегашният кмет Денчо Бояджиев ще бъде претендентът на БСП в Разград. В Ямбол пък червените издигат Мариета Сивкова – заместник-кмет на Община Тунджа.


Бизнесменът Иван Станчев ще се бори за поста в Хасково. В община Гърмен червените подкрепят досегашния кмет – Ахмед Башев.


Освен имената на кандидатите за кметове, от БСП обявиха и че ГЕРБ незаконно събира лична информация за опонентите си в Русе.


За \"Календар\" Меглена Плугчиева каза, че има списък с 81 въпроса. Сред тях имало такива за ученическите прякори на кандидатите от БСП, за финансовото им положение, за бивши съпруги или съпрузи, дори евентуални слабости на децата им.


Плугчиева каза че смята да информира за това европейския парламент. От ГЕРБ- Русе отрекоха изнесената информация и казаха, че този списък най-вероятно е изготвен от представители на БСП.