Това заяви лидерът пред делегатите на 47-конгрес на партията...

Предстоят най-тежките избори от 20 години насам. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред делегатите на 47-конгрес на партията, който се проведе днес. Пред съпартийците си Станишев обясни, че страната се управлява от групировка, жадна за власт, която налага идеите си на вече пълзяща диктатура.

Лидерът на Бсп обясни пред делегатите на конгреса, че на изборите в лицето на ГЕРБ левицата ще има опонент, който не би се спрял пред нищо, за да удържи властта.

Станишев обясни на съпартийците си, че колкото по-ниска е активността по време на вота наесен, толкова повече шансове има контролираният вот. Бившият премиер очерта два сценария за столетницата след изборите : успешното представяне ще даде на БСП добри позиции за парламентарните избори. Загубата ще означава затъване във вътрешнопартийни борби и превръщането на БСП във второстепенна политическа сила. Станишев даде положителна оценка на двата президентски мандата на георги Първанов. И обясни, че това трябва да е основата, от която да поискат от хората подкрепа за сегашния им кандидат-президент Ивайло Калфин.

Пред левите делегати Калфин обясни, че вече има условия за протестен вот срещу управляващите от ГЕРБ и Бойко Борисов. Защото неодобряващите работата на премиера вече били повече от тези, които го харесвали. Подобно на Станишев, и Калфин поиска широка подкрепа и консолидация на партията за вота през есента.