Сините пък похвалиха решителността на финансовия министър и шефа на Агенция \"Митници\"....

Версиите за отнетия лиценз на \"Лукойл\" коментираха и политиците в парламента.

 

Левицата определи действията срещу \"Лукойл\" като добре режисиран театър. Сините пък похвалиха решителността на финансовия министър и шефа на Агенция \"Митници\".

 

Лидерът на левицата Сергей Станишев коментира, че ставаме свидетели на добре подготвен театър между правителството и нефтената компания. 

\"Защото са известни меко казано отличните отношения между г-н Борисов и г-н Златев\", коментира Станишев.

 

Бившият премиер се усъмни, че действията на финансовото министерство и митниците изобщо ще ощетят \"Лукойл\", тъй като лицензът на складовете на компанията е отнет, точно когато рафинерията излиза в ремонт. 

За разлика от Станишев лидерите на десницата аплодираха действията на властта.

 

\"Започва битка за ограничаване на господстващо положение на пазара. Дали тази битки ще се превърне във война, която правителството ще спечели, ние не можем да кажем\", заяви Иван Костов.

 

\"Както всяка една бензиностанция монтира измервателни уреди, така трябва да ги монтира и \"Лукойл\". Не може малките фирми да изпълняват закона, а големите да не го изпълняват\", коментира на свой ред съпредседателят на \"Синята коалиция\" Мартин Димитров.

 

Депутатите на ГЕРБ отрекоха да има конфликт между държавата и \"Лукойл\". Обясниха, че правителството просто налага изпълнението на закона за акцизите и данъчните складове.  

Сините твърдят, че ако държавата спечели битката с господстващия монопол на пазара на горивата, това ще позволи у нас да влезе евтин конкурентен внос. Според Станишев крайният резултат от всичко това, което наблюдаваме ще бъде поскъпване на горивата.