Бургас е готов да посрещне хилядите фенове на фестивала...

До старта на четвъртото издание на фестивала Spirit of Burgas остават само два дни. На Централният плаж в Бургас с трескави темпове се издига фестивалното градче.

 

Най-голямото съоръжение – основната сцена, където ще са и гиговете на големите имена от световната сцена, е с височина 17 метра и 37 метра дължина, с 220kw звук и осветление.

 

Организаторите на събитието не се притесняват от лошо време, което да попречи на провеждането му. Spirit of Burgas се прави съвсем целенасочено винаги в средата на август.

 

Бургас е един от българските градове с най-много слънчеви дни в годината, а най-малко валежи и бури през последните 100 години са регистрирани именно през периода 12-18 август.

 

Чуждестранни фенове се очакват главно от Англия и Русия. Хора в инвалидни колички ще бъдат допускани на Spirit of Burgas без билет. Във фестивалната зона за тях ще бъде отделена специална платформа с директен изглед към основната сцена.

 

Медицински пункт ще бъде на разположение на посетителите на фестивалния къмпинг 24 часа в денонощието. Допълнителни медицински екипи ще са в готовност да реагират при нужда - от 18.00 до 06.00 ч. В готовност ще бъде и бургаската Бърза помощ.

 

Както всяка година, къпането в морето по време на фестивала е абсолютно забранено. Екипи на \"Гражданска защита\", водноспасителната служба и водолазен екип ще следят с лодка за сигурността и здравето на присъстващите.

 

Пропускането в зоната на фестивала започва от 18.00 ч. във всеки един от фестивалните дни.