Всеки от нас може да си купи МИГ- 21 за скромните 4230 лева...

Преди дни армията обяви разпродажба на танкове и самолети. Според обявата всеки от нас може да си купи МИГ- 21 за скромните 4230 лева.


Село Радуил е на 9 километра от Боровец. Заради близостта до зимния курорт вили в него купуват много чужденци. Разказът за селото можеше да свърши дотук, ако не беше една любопитна подробност. В Радуил е разположен първият музей на открито на военна техника. Засега двата експоната в него са изтребителят МИГ – 21 и танкът Т- 34.


Самолетът и танкът са разположени от двете страни на пътя. Така че всеки който минава през центъра на селото, задължително да ги види.


Иван Андреев разказва, че в селото има много пенсионирани летци от гражданската и военната авиация. Бойният дух на селото е с традиции от почти век. Защото жителите му са участвали в сраженията по време на Балканската война.


Затова преди 11 години решили да искат съдействие от военните за бойните машини. Първи в селото от базата в Граф Игнатиево докарали самолета. Две години по-късно допълнили колекцията с танка.


За Ники и приятеля му Йоан вече е минало времето да се катерят по оръжието на танка. Но и досега познават тайните на бойната машина.


Разрешение да остават в Радиул дали двама генерали, началници на Генералния щаб – за самолета разписал Михо Михов.


Така освен с фестивала на боба, Радуилци са намерили оригинален начин да рекламират родното си село.