Плевнелиев обяви, че още в първия му ден на Дондуков 1 ще се усети промяната.

Централната избирателна комисия връчи официалното удостоверение на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова за избора им за президент и вицепрезидент. На церемонията Плевнелиев обеща да работи за национално единение и за социално-икономическата стратегия до 2020-та година.

Плевнелиев обяви, че още в първия му ден на Дондуков 1 ще се усети промяната.
 
\"Ще работим за националното единение на нацията и културното и духовно развитие на българските граждани... Ще работим да има икономическа и социална стратегия до 2020 г., приета от всички политически партии и от неправителствените организации\", заяви Плевнелиев.

Настоящият президент се надява да има приемственост с наследника му.

Плевнелиев обяви, че му предстоят поредица от срещи с Георги Първанов, както и с предишните български президенти. Първото нещо, което Плевнелиев ще направи в първия си ден на президент - 22-ри януари, е да подпише указите за освобождаване на всички посланици, свързани с държавна сигурност. Нещо, което настоящият президент не направи. По отношение на  големите енергийни проекти като АЕЦ \"Белене\", Плевнелиев обяви, че подхожда с прагматичност и максимална прозрачност.