Следващата дата, на която делото ще направи опит да тръгне, е 11 ноември...

Делото по жалбата на \"Зелените\" с искане за касиране на вота от 23 октомври, в който Йорданка Фандъкова бе избрана за кмет на столицата, не тръгна от първия път.

 

Причината е тази, че съдът конституира като жалбоподатели и другите кандидат-кметове, които поискаха касиране на вота. Те не са уведомени за днешното заседание по делото и магистратите прецениха, че това трябва да стане, защото иначе ще бъдат нарушени правата им.

 

Магистратите от Административен съд – София град присъединиха като жалбоподатели към делото и кандидата за кмет от БСП Георги Кадиев и кандидата за кмет от \"Партия за хората от народа\" Андрей Георгиев. Те отказаха засега да приемат жалбата на кандидата на \"Синята коалиция\" Прошко Прошков.

 

Причината е, че в своята жалба до ОИК той не е посочил адрес, телефон, факс или електронен адрес. Законът изисква такива. Прошко Прошков има три дни, след като бъде уведомен, да изпрати друга жалба, в която да посочи тези данни. Ако не го направи, жалбата няма да бъде разгледана. Следващата дата, на която делото ще направи опит да тръгне, е 11 ноември. /БГНЕС