Според философията му човек е свързан с растенията, а химичните съединения в тях са сходни с тези на човешкия организъм...

Популярният немски специалист по природна медицина проф. д-р Петер Тайс бе специален гост в \"На кафе\" днес, където разказа за това как да преборим грипа и как да запазим имунитета си с билки.

 

Д-р Тайс е израснал в семейство на аптекари и от малък опознава занаята. Още като дете смесвал различни билки и за него било естествено това да стане негова професия.

 

Завършва фармация и дълго време управлява наследената от баща си аптека. Постепенно обаче започва да се съмнява, че химическите лекарства колкото помагат, толкова и вредят и обръща поглед към билките.

 

Мъдростта на старите билкарски книги, народни рецептури и методи за лечение дават основа на д-р Тайс за разработване на нови или позабравени билкови отвари, които успешно лекуват редица заболявания.

 

\"Всяко растение има лечебна сила. Необходим е специалист, който да види какво е действието на всяко едно растение и да разработи лекарството\", обясни д-р Тайс.

 

Според философията му човек е свързан с растенията, а наличните химични съединения в тях са сходни с тези на човешкия организъм. Д-р Тайс смята, че след като опита въздействието на химичните лекарства върху всички представители на животинския свят и тези лекарства в крайна сметка разрушават стомаха на човека, съвременната медицина ще се върне към старите лечебни средства на човечеството – а именно билките.

 

Вижте какво още разказа д-р Петер Тайс за билките и здравето - във видеото.